Берое се бетонира на третото място след шоу в Стара Загора (ВИДЕО)

Пет гола в дербито за Тракия белязаха сблъсъка между старозагорци и Ботев

Берое се бетонира на третото място след шоу в Стара Загора (ВИДЕО)

Берое победи Ботев (Пловдив) с 3:2 в изключително интригуващ мач помежду им от плейофната фаза в първата шестица на Първа професионална лига. На мача в Стара Загора се стигна до два автогола, но попадение малко преди края на редовното време донесе радостта в лагера на зелените.

Срещата на стадион "Берое" започна спокойно, като до 15-та минута имаше записан само един удар по посока на една от двете врати, дело на Марин Райнов. 

Малко след това първо Еуженио стреля в наказателното поле, но ударът му беше избит от защитник, а в 31-та минута Ндонгала отправи опасен изстрел, избит от Перниш. 

В 37-та Жоао Паоло имаше отличен шанс да открие, но излязъл сам срещу вратаря, не успя да прати топката в мрежата, след като тя беше изчистена от защитник в зелено. 

Така се стигна д0 43-та минута, когато Еуженио получи топката в наказателното поле и веднага отправи удар, който излъга Чворович на една страна, а топката се отби от Димитър Пиргов и влетя в собствената му мрежа. 

На почивката Николай Киров пусна в игра златната си резерва Стивън Петков и той веднага се отблагодари на треньора си, след като още в 52-та минута изравни след перфектно центриране на Жоао Паоло отдясно и точен изстрел с глава. 

Само шест минути по-късно обаче Серкан Юсеин спъна в наказателното поле на Ботев Борислав Цонев и главният съдия отсъди наказателен удар за домакините, който Мартин Камбуров реализира без проблем за 2:1. 

Веднага след подновяването на играта капитанът на гостите Балтанов стреля мощно извън наказателното поле, но топката се отби от напречната греда. "Канарчетата" обаче стигнаха до изравняване в 66-та минута, когато отново Паоло напредна отдясно и центрира остро в малкия пеналт. Там Перниш не се намеси и на далечната греда Бандаловски засече топката в собствената си врата. 

По всичко изглеждаше, че двубоят ще завърши наравно, но в 89-та минута центриране отдясно намери Борислав Цонев непокрит в малкото наказателно поле и халфът отбеляза с глава за крайното 3:2. 

По този начин старозагорци със сигурност остават на третото място в класирането след този кръг, тъй като имат преднина от четири точки пред Левски, а "сините" излизат в дерби с Лудогорец по-късно днес. 

 

Отборът на Народното събрание завърши 4:4 с ветераните на Ботев (Вр)

Мачът се игра на стадион "Христо Ботев"

Ботев Пловдив призова феновете за въпроси към спортния директор

Артур Платек е готов да отговори на всички запитвания от привържениците

Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

Лудогорец с наглед лесна задача срещу Хебър в Пазарджик

Срещата е от 17:45ч.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки