Манчестър Сити с шампионска победа над Тотнъм на "Уембли" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Гражданите” спряха серията си от 3 загуби и тази от 7 шампионатни победи на „шпорите”, чакат издънка на Юнайтед

Манчестър Сити с шампионска победа над Тотнъм на "Уембли" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Сити спря серията си от три поражения и поредицата на Тотнъм от седем шампионатни победи след успех с 3:1 над „шпорите” в мач от XXXIV кръг на Висшата лига.

Благодарение на победата си, постигната пред 80 811 зрители на „Уембли”, възпитаниците на Хосеп Гуардиола се нуждаят само от загуба на Манчестър Юнайтед в неделя, за да станат шампиони.

„Гражданите” започнаха вихрено голямото дерби на кръга и още в четвъртата минута осъществиха чудесна комбинация, след която Лерой Сане бе на косъм от гола, но топката срещна страничната греда.

Гостите обаче продължиха да настояват и успяха да открият резултата в 22-ата минута, когато капитанът им Венсан Компани изведе със страхотен дълъг пас Габриел Жезус зад гърба на защитата.

Бразилецът укроти майсторски топката и после със силен удар отблизо не даде шанс на Юго Лорис да се намеси – 1:0.

В 24-ата минута пък вратарят на Тотнъм излезе необмислено при една контраатака на Манчестър Сити и фаулира Рахим Стърлинг в ъгъла на наказателното поле, за което гостите получиха дузпа, а капитанът на „шпорите” – жълт картон.

Илкай Гюндоган застана зад топката и хладнокръвно я прати в десния ъгъл, за да удвои аванса на своите.

Малко след това Бен Дейвис влезе брутално в краката на Венсан Компани, но се размина с червения картон.



Три минути преди паузата пък Кристиан Ериксен намали резултата след пас на Хари Кейн, макар и след рикошет, за да се оттегли Тотнъм на почивка само с гол пасив – 1:2.

Така датският национал се разписа в четвърти пореден двубой, а малко след паузата домакините имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени от арбитъра.

В 64-ата минута пък Гюндоган изведе чудесно Габриел Жезус сам срещу вратаря, но нападателят на „гражданите” не можа да нанесе добър удар и прати топката в аут.

В 72-ата именно Жезус отправи удар, след който Стърлинг бе най-съобразителен и изпревари всички в пеналта, за да направи 3:1 с мощен изстрел от близка дистанция.

Това бе достатъчно на Манчестър Сити за пълния комплект от точки.

„Небесносините” вече имат 87 в своя актив, с цели 16 повече от градския съперник Юнайтед и при загуба на „червените дяволи” от Уест Бромич на „Олд Трафорд” в неделя ще триумфират като шампиони, защото до края на сезона и на двата отбора им остават по 5 мача.

Тотнъм остана на четвъртото място с 67 точки, като има със 7 повече от шампиона Челси и изостава с три от Ливърпул, който обаче е с мач повече.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки