Милан и Наполи завъртяха две нули на "Сан Сиро" (РЕЗУЛТАТИ+ВИДЕО)

Джанлуиджи Донарума спаси точката за "росонерите" в последната минута

Милан и Наполи завъртяха две нули на "Сан Сиро" (РЕЗУЛТАТИ+ВИДЕО)

Милан и Наполи завършиха 0:0 в дербито на обедната програма на 32-ия кръг на Серия А. Вторият в класирането не успя да вземе трите точки при гостуването си в Милано и рискува почти да изпусне вскякави шансове за Скудетото.

Срещата на "Сан Сиро" започна по-добре за домакините и в 4-та минута Бонавентура прати мощен удар извън наказателното поле, който беше спасен с една ръка от Рейна. В 11-та минута пък Никола Калинич направи непростим пропуск, след като Сусо сложи топката на главата му в малкото наказателно поле, но хърватинът не успя да я нацели добре. 

След 15-та минута Наполи отвърна с няколко добри атаки, но Донарума не беше затруднен. В 39-та пък Чалханоглу стреля точно, но Рейна улови. 

След почивката Хамшик пробва остро центриране от малък ъгъл, но нямаше негов сътборник в малкото наказателно поле, а след това Сусо стреля неточно от дъгата на пеналта на Наполи. 

В 82-та минута Инсине получи топка в коридор и стреля от движение, но Донарума спаси. Стражът на домакините, който записа мач номер 100 в елита, обаче беше в главната роля точно 10 минути по-късно, когато дълбоко в продължението Милик получи топката на пет метра от врата и стреля в десния ъгъл, но стражът на "росонерите" спаси със страхотен рефлекс. 

Така Милан събра 53 точки на шестото място, докато Наполи е с 78 и след днешния мач на лидера Ювентус може да се окаже на шест точки изоставане от върха. 

Всички резултати и голмайстори от обедната програма на 32-ия кръг на Серия А:

Милан - Наполи 0:0

Болоня - Верона 2:0
1:0 Симоне Верди '31
2:0 Адам Наги '90

Сасуоло - Беневенто 2:2
0:1 Шеик Диате '22
1:1 Матео Политано '41
2:1 Матео Политано '64
2:2 Шеик Диате '73

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки