Сензациите в пресата: ЦСКА отмъкна талант на Левски, Милиев се завръща на „Герена”

Роси се захвана здраво с вратарите, Малин Орачев остава, Локо Пд предлага договори на трима, но още толкова напускат; Ботев пази защитник за купата и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА отмъкна талант на Левски, Милиев се завръща на „Герена”

Сензациите в пресата днес, вторник, 17 април 2018 година:

„Меридиан мач”: Роси се захвана здраво с вратарите

Делио Роси се захвана здраво с вратарите в Левски след загубата от Лудогорец, дошла след гол директно от корнер. Вчера италианецът се включи дейно в заниманието, което Доминико Ботичела провеждаше на Божидар Митрев, Николай Кръстев и Петър Иванов. Роси постоянно ги съветваше как да избират по-добра позиция и ги хвалеше при всяка добра изява. Тренировката на вратарите започна 15 минути по-рано от тази на останалите футболисти, а в нея се включиха и останалите помощници на Роси.

„Тема спорт”: Локо Пд предлага нови договори на трима

Локомотив Пловдив ще предложи нови договори на трима играчи до края на седмицата, разбра "Тема Спорт". Това са Веселин Марчев, Парвизджон Умарбаев и Димо Бакалов. Вчера босът на смърфовете Христо Крушарски се завърна от Аржентина и ще седне на масата за преговори с въпросните трима играчи. От сметките на старши треньора Бруно Акрапович обаче засега отпадат други трима с изтичащи през лятото контракти. Това са вратарят Илко Пиргов, централният защитник Димитър Везалов и бекът Муса Мохамед. Последният е под наем от Истанбул Б и засега от "Лаута" нямат възможност да го задържат повече. Димо Бакалов пък сподели, че се надява да излезе в чужбина.

„Меридиан мач”: Милиев се връща, но „сините” изгубиха талант

Йордан Милиев може отново да стане част от Левски, научи „Меридиан мач". Бившият защитник на „сините" обаче ще бъде в нова роля - треньор в детско-юношеската школа. Милиев, който сложи край на кариерата си, е получил оферта от Даниел Боримиров. Последният иска да подсили треньорския състав на „Герена", след като преди това оттам си тръгнаха Димитър Телкийски и Веселин Сърбаков. Шефът на ДЮШ обаче ще има и още една тежка задача. Той ще трябва да върне на „Герена" един от талантите от набор 2004. „Сините" бяха изненадани неприятно вчера, след като научиха, че от ЦСКА са размътили главата на Юлиян Илиев, който е започнал тренировки на „Панчарево". От Левски се надяват, че той ще се размисли и ще се върне.

„Тема спорт”: Ботев пази защитник за купата

Централният защитник на Ботев Пловдив Пламен Димов получи срещу Берое 12-ия си жълт картон. Така той е само на един от сериозно наказание от 3 мача. Поради тази причина старши треньорът Николай Киров-Белия ще го пази в предстоящите два двубоя до реванша за купата със Славия на 24 април. Дотогава на канарчетата предстоят срещи с Верея и Лудогорец. В тях партньор на Димитър Пиргов ще бъде Радослав Терзиев. Мярката е превантивна, за да не се стигне до наказание преди сблъсъка с белите. Както е известно, Ботев би Славия с 2:1 в първия мач в Коматево и сега го очаква здрав реванш. Мачовете с Верея и Лудогорец в сряда и събота пропуска и капитанът Лъчезар Балтанов. Той си изкара девети жълт картон срещу Берое, за да е на линия за ответния мач със Славия.

„Тема спорт”: Малин Орачев остава засега
Ръководството на Дунав ще продължи да гласува доверие на старши треньора Малин Орачев. Поне засега той остава начело на тима, въпреки че драконите са в серия от 7 поредни мача без победа. Почти сигурно Орачев ще доизкара сезона, но ако напрежението продължи да се покачва, както и недоволството на феновете, то не е изключено за решителните баражи за оставане Дунав да има и нов наставник. До края на битката в група Б на втората осмица на русенци предстоят домакинства на Локо Пд и Етър и гостуване накрая на Септември. Ако Дунав измести болярите от третата позиция, ще играе с Витоша Бистрица, който твърдо е на последно място в група А.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки