Андрей Желязков: Без Каранга и Десподов ЦСКА е друг отбор

Сините трябва да намерят път към Обертан, за да им върши работа, допълни спецът

Андрей Желязков: Без Каранга и Десподов ЦСКА е друг отбор
Легендата на Славия Андрей Желязков даде своя коментар пред „Тема спорт” преди днешното дерби ЦСКА – Левски. Двубоят е от 18:00 часа днес, а двата тима се изправят за 3 път един срещу друг този сезон. 
 
Между ЦСКА и Левски никога не може да има маловажен мач. Това е изключено. Въпрос на чест е да се спечели дербито, резултатът остава завинаги в историята. Тези два отбора са институции. Това не може да се промени. Въпрос на време е да се върнат на местата, които са им отредени.
 
В днешния мач не би трябвало да има напрежение, той по-скоро ще е за доказване и за двата отбора. Класирането в Първа лига вече е почти изяснено. Може би с изключение на мястото на Левски, който може да навакса пасива си от третия Берое. Шансовете за трофей на червени и сини са свързани с Купата на България. И ще се хвърлят здраво в реванша следващата седмица. Да, ЦСКА ще се бори докрай за титлата, но много трудно ще успее.
 
До мача с Лудогорец впечатленията ми от червените бяха доста добри. В Разград се видя, че цялата игра на отбора зависи от Фернандо Каранга и Кирил Десподов. Без тях тимът изглежда съвсем различно. Десподов е много талантлив млад футболист, който в последно време си промени мисленето и резултатите не закъсняха. Лошото е, че в момента е контузен. Дано по-скоро се оправи, защото това е един от младите футболисти, които могат да бъдат продадени в едно от големите първенства в Европа и то за голяма сума.
 
И националния отбор, и ЦСКА, само могат да имат полза от него. С Каранга и Десподов червените са отбор, завършен в предни позиции. Отсъствието на последния ще се усети.
 
Правенето на анализ на играта на Левски е сложно нещо, изявите са прекалено колебливи. Не съм съгласен, че сините нямат играчи в момента. Да, на два-три поста може би не разполагат с нужното качество, но не трябва да се повтаря грешката от 2013 година, когато бяха на косъм от титла и купа, но не взеха нищо. Тогава съставът бе разбит. Сега това нещо не трябва да се допуска, защото Левски в момента има основата. Не бива пак да се почва от начало. С няколко правилни попълнения следващата година отборът ще се бори за шампионската титла.
 
Не мисля, че Габриел Обертан е свършил с футбола, французинът ми се вижда по-чувствителен играч и просто трябва да се намери път към него. Защо, когато пристигна в Левски и не бе още напълно готов за игра, показваше много по-добри игри отсега? Трябва да се види дали нещо не го отблъсква.
 
Стамен Белчев с малки изключения си работи много добре. Едва ли някой е очаквал от него такива резултати, може би с изключение на шефовете му. Делио Роси бих го сравнил с представянето на тима - колеблив. Ядосах се единствено в мача с Берое, когато повече от 28 минути Левски игра с човек повече, а не вкара.
 
Роси сигурно е дошъл с добри намерения в Левски, но трябва да знае къде е и какви резултати се изискват от него. Предполагам, че се колебае дали да остане, но пред него има голям шанс - да спечели купата. Това, което от много години никой не е правил.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки