Сензациите в пресата: Левски търси 500 000 евро за Яблонски

Бразилец може да подсили Лудогорец

Сензациите в пресата: Левски търси 500 000 евро за Яблонски
Най-интересното от българския печат днес, 18 април:
 
„Тема спорт”: Бразилец може да подсили Лудогорец
 
Бразилски разиграващ халф може да подсили Лудогорец. Той е бил наблюдаван от скаутското звено на разградчани и е предложен на старши треньора Димитър Димитров-Херо. Играчът е от Бразилия, като е юноша на един от големите клубове в страната. Засега името му и отбора се пазят в тайна. Последната дума по идването му ще има наставникът на орлите. Както е известно, един от бразилците в Лудогорец почти сигурно си тръгва през лятото. Това е халфът Лукас Саша. Договорът му изтича в края на сезона и на този етап нов не е подписан. Желанието и на играча е било да смени обстановката. Той имал предложение от Израел. Саша бе използван и като десен бек. Лудогорец вече е започнал работа по лятната подготовка. Тя почти сигурно ще е в Австрия. В момента се преглеждат евентуални противници, които орлите могат да срещнат там. Алпийската страна е традиционно място за летен лагер на разградчани още от първия им сезон в родния елит.
 
„Меридиан мач”: Левски иска 500 000 евро за Яблонски
 
Левски е заковал цена от 500 000 евро за един от основните си играчи Давид Яблонски. Интерес към него има още от зимата, когато бе спряган за Русия, но тогава „сините" прецениха, че е по-добре да го задържат. Освен това, офертите не задоволиха столичани. Сега обаче ситуацията е друга. Защитникът е бил категоричен, че няма какво да го задържи, ако не вдигне трофей. Той има договор до лятото на 2019 година, но е твърд, че няма да го продължи, ако Левски не сглоби отбор през лятото, който действително да бъде фактор в борбата за титлата. Така още на следващата Нова година Давид може да си осигури трансфер като свободен агент. Той дойде именно като такъв на „Герена" през януари 2017 година. През този сезон чехът записа 25 мача за първенство, в които е отбелязал 8 гола, с което засенчи нападателите. Преди дни защитникът предизвика фурор сред феновете, след като пусна видео на семейството си, което подкрепя „сините" при победата над ЦСКА с 2:0. Близки до Яблонски обаче разкриха, че не всичко между него и запалянковците е само в розови краски. Чехът е бил принуден да спре да ходи в едно от любимите си кафенета в София, защото бабаити от Сектор Б го приклещили там и му търсили сметка след провал на Левски. Не е ясно обаче дали „сините" ще успеят да спазарят Яблонски за сумата, която са определили за него.
 
„Тема спорт”: Сюлеймани и Нсереко си тръгнали, няма да се връщат
 
Двама от чуждестранните футболисти в състава на Верея вече са си тръгнали. Това са легендата на Саудитска Арабия Сюлеймани и германецът Савио Нсереко. Първият от доста време си е в родината и е информирал ръководството, че повече няма да се връща. Сюлеймани имаше надежда да попадне в състава на Саудитска Арабия за световното първенство в Русия. Той обаче не попадаше в плановете на бившия вече треньор Благомир Митрев. Преди това при Илиан Илиев 40-годишният ветеран играеше редовно. Савио Нсереко пък се очаква в най-скоро време официално да разтрогне договора си. Той също не тренира с тима, който и днес ще бъде воден от Иван Вутов. Той е само лицензоносител, след като реалният старши треньор Елиаш да Силва няма Про лиценз.
Босът Галин Михайлов продължава да работи по темата за нов старши треньор. Според запознати наскоро той е имал среща в София с Георги Иванов-Гонзо. Засега обаче не е получил категоричен отговор от Иванов дали е съгласен да поеме Верея от лятото. Опция е и наставникът на втородивизионния Ботев Гълъбово Людмил Киров.
 
„Тема спорт”: Шефовете на Берое искат Венци Христов, Томаш - не
 
Нападателят Венцислав Христов може и да не заиграе в Берое от новия сезон. В момента бившият футболист на заралии е част от градския съперник Верея. Първоначалната му уговорка за завръщане в Берое е била с ръководството на зелено-белите, като е трябвало да подсили тима от лятото, но засега старши треньорът Александър Томаш не е съгласен с този ход. Както е известно, наставникът на Берое държи на всяка цена да привлече нападател. В момента реално Томаш разчита само на Мартин Камбуров. Румънците Драгош Фърчулеску и Серджио Негруц не са типични тарани. Сред опциите е футболист от чужбина, като вече са водени разговори с него. Засега двете страни не могат да постигнат договорка за условията.

 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки