Шампионски Лудогорец направи на пух и прах Берое - 7:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Орлите" на 8 точки пред ЦСКА, седмата титла е все по-близо

Шампионски Лудогорец направи на пух и прах Берое - 7:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец прегази Берое със 7:0 и дръпна на 8 точки пред ЦСКА в битката за първото място. По рано през деня "червените" нахправиха 2:2 с Левски. До края на сезона остават 7 кръга, но тима от Разгард трудно ще изпусне да добави седма поредна титла в колекцията си. Успехът беше и подарък за собственика Кирил Домусчиев, който днес навърши 49 години.
 
 
Хеттрик за шампионите заби Клаудиу Кешеру. По този начин румънецът се изравни със Звездата на ЦСКА Фернандо Каранга начело при голмасторите в Първа лига. Двамата имат по 23 попадение. За Лудогорец се разписаха още Вандерсон, Мисиджан и Лукоки.
 
 
 
Берое, който беше без звездата си Мартин Камбуров, изигра безобразно слаб мач. Гостите не ритнаха нито веднъж към вратата на Лудогорец и само отличните изяви на Перниш и след това Аргилашки ги спасиха от загуба с двуцифрен резултат.
 
Мачът започна перфектно за домакините. Вандерсон откри резултата още във 2-ата минута. Той влезе в наказателното поле и с мощен удар в далечния ъгъл простреля вратаря Душан Перниш - 1:0.  Само 6 след това Лудогорец пропусна идеална възможност да вкара втори гол. Вирджил Мисиджан се възползва от грешка в отбраната на Берое и изведе Марселиньо сам срещу вратаря. Бразилецът прехвърли Перниш, но в последния момент Иван Бандаловски изчисти топката пред голлинията. 
 
 
В 16-ата минута шампионите все пак стигнаха до ново попадение. Марселиньо беше фаулиран в наказателното поле от Борислав Цонев и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Клаудио Кешеру, който за разлика от мача с Левски, този път бе точен - 2:0. 
 
При една от редките атаки на гостите Педро Еуженио можеше да върне интригата, но Хорхе Броун се хвърли в краката му и изчисти топката.
В 30-ата минута Лудогорец на практика реши мача. Лукас Саша центрира и Кешеру с глава направи 3:0. Това беше гол №22 за нападателя. Единствено Фернандо Каранга от ЦСКА е вкарал повече от него - 23.
 
Малко преди края на първата част удар на Мисиджан профуча на сантиметри от левия стълб.
 
 
 
На почивката Александър Томаш извади Иван Иванов и пусна Камежн Хаджиев. Вратарят Перниш пък получи травма и беше заменен с Аргилашки.
 
Лудогорец продължи да доминира през второто полувреме и вкара за 4:0 в 61-ата минута, когато Върджил Мисиджан се разписа. Преди това Аргилашки спаси удар на Кешеру, но беше безпомощен при добавката на холандското крило.
 
Десет минути по-късно гол вкара и появилият се като резерва Джоди Лукоки, който получи топката от Вандерсон на празна врата и не се затрудни за 5:0.
 
Кешеру оформи своя хеттрик в 76-ата минута, а Густаво Кампаняро добави едно попадение 120 секунди преди края.
 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки