Носителите на купа "Стенли" мачкат в НХЛ (ВИДЕО)

Сан Хосе се класира за втория кръг на плейофите в Западната конференция

Носителите на купа "Стенли" мачкат в НХЛ (ВИДЕО)

Сан Хосе надделя над гостуващия Анахайм с 2:1 и след 4:0 победи в серията се класира за втория кръг на плейофите в Западната конференция на Националната хокейна лига. Маркус Сьоренсен и Томаш Хертл се разписаха, а вратарят Мартин Джоунс отрази 30 шайби за успеха.

Така Сан Хосе едва за втори път в историята си записа чиста победа в елиминациите без допуснато поражение в серията. Андрю Колиано реализира за Анахайм.

В спора за място на финала в Западната конференция Сан Хосе ще играе срещу Лас Вегас.

Носителят на купа "Стенли" Питсбърг разгроми домакина Филаделфия с 5:0 и поведе с 3:1 победи в първия кръг на Изток.

Сидни Кросби се отличи с гол и асистенция и със 173 точки (62 попадения и 111 асистенции) стана най-резултатният играч в историята на клуба в плейофите, изпреварвайки легендата Марио Лемьо. Евгени Малкин и Фил Кесъл също завършиха с по гол и асистенция, а Крис Летанг и Райли Шиън също вкараха. Мат Мъри отрази всичките 26 удара и записа втори "шътаут" в серията след успеха със 7:0 в първия мач.

Шампионът от редовния сезон Нешвил спечели с 3:2 в Колорадо и дръпна с 3:1 победи в серията на Запад.

Филип Форсберг завърши с гол и асистенция, Колтън Сисънс и Крейг Смит също реализираха и дадоха аванс от 3:0 за гостите след първите две части, което в последствие се оказа решаващо. Вратарят Пека Рине спаси 31 удара. Александър Кърфуут и Габриел Ландеског вкараха за домакините в третия период.

Никита Кучеров се отличи с два гола и асистенция, а Тампа Бей се наложи над домакина Ню Джърси с 3:1 и поведе със същия резултат в плеойфната серия на Изток. Джий Ти Милър завърши с гол и асистенция, а вратарят Андрей Василевски спаси 27 изстрела. Тампа Бей може да приключи серията при победа в домакинството си в петия мач в събота. Кайл Палмиери вкара победното попадение за Ню Джърси.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки