Черно море хвърля ново попълнение срещу Славия

Белите излизат с юноши с мисъл за битката за Купата

Черно море хвърля ново попълнение срещу Славия
Черно море приема днес лидерът в група „А” на Втората осмица на Първа лига Славия. Двубоят ще се играе на стадион „Тича” от 20:00 часа днес.
 
Като цяло мачът е без значение и за двата отбора. Моряците вече са си осигурили участие в Лига Европа, докато белите са насочили цялото си внимание към турнира за Купата на България.
 
Въпреки това треньорът на Черно море Илиан Илиев хвърля всичко възможно в днешната среща. Той взе в групата за мача със Славия новото попълнение Фабио Мартинс. В лагера на моряците се надяват Фабиньо да запълни празнината в халфовата линия, която се отвори след контузията на Мариян Огнянов.
 
Той ще играе с №45 във Варна и веднага попадна в групата за мача със Славия, тъй като жълтата му карта пристигна бързо от Португалия. Очаква се Фабиньо да дебютира през второто полувреме. Иначе за домакинството на белите Илиев отново няма да може да разчита на Мартин Костадинов и Николай Минков.
 
Те все още не са напълно излекувани от контузиите, заради които пропуснаха срещата с Пирин в Благоевград. Наказан пък е Петър Витанов. Вместо него в средата на терена се очаква Илиев да предпочете Янчев. По решение на треньора пък от групата отпаднаха опитните Стефан Станчев и Александър Цветков.
 
В Славия пък фокусът вчера бе изместен от предстоящия двубой, след като на мушка попадна скандалното изгонване на футболиста Омар Абуд. Въпреки това обаче стана ясно, че тимът ще запази някои от титулярите си и ще им даде почивка в днешната среща, за да са в топ кондиция за мача за Купата на България срещу Ботев Пд във вторник.
 
Старши треньорът на белите Златомир Загорчич включи в групата шестима юноши като смята да излезе с експериментален състав. 
 
Славия е без поражение в 6 поредни мача, като спечели 4 от тях. "Белите" играят много силно като гост и са в серия от 3 победи на чужд терен, а общо през сезона имат 5. Най-старият столичен клуб не се е разписвал само в два от последните си 13 мача. 
 
През сезона до момента пък Черно море и Славия се срещнаха 3 пъти, като в два от тях завършиха 1:1, а "белите" спечелиха домакинството си в редовния сезон с 2:0.

 

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки