Валентин Михов: Тук трябва да е като в Англия, отдавна съм го предложил

Стадионите са задължение на държавата, "Стамфорд Бридж" и "Камп Ноу" не са строени от клубовете, допълни екс шефът на БФС

Валентин Михов: Тук трябва да е като в Англия, отдавна съм го предложил
Бившият шеф на БФС и член на Изпълкома Валентин Михов сподели пред NOVA своето мнение за инцидента с полицайката на мача ЦСКА-Левски и коментира нужните мерки за опазване на сигурността по българските стадиони.
 
Спортният функционер обясни, че още преди 20 години е предложил система като на стадионите във Великобритания. Той уточни още, че изграждането на стадиони и системи за сигурност на тях е задължение на държавата.
 
“От 20 години съм предложил това, което правят във Великобритания, от небивали условия там, с големи шипове, стигнахме до днешни дни, в които си като на театрална постановка. ID (лична карта б.р.), персонално място, минавате през една въртележка и ако този човек е наказан за 1-2 години, светва една лампичка и не влиза.
 
Предложих го още като бях шеф на ПФЛ. Във Великобритания сега хората ходят на театрална постановка. Всеки носи отговорност. Това го има навсякъде, в Италия е по същия начин. Аз съм на доста години, видял съм всичко”, каза Михов.
 
„Искаме да го предложим и в България. Не е късно. Във всяка агитка има и добри, и лоши момчета. Трябва да има превантивност, а не след събитието да мислим. Сред феновете има прекрасни хора, не са всичките хулигани. За полицайката съжалявам. Бих си оставил телефона в студиото, за да й помогна с каквото мога. Дано тази жена се оправи”, допълни той.
 
„Как влизат на аерогарата почти без документи, как в затвора се вкарва оръжие, как се вкарват бомби в стадиона”, риторично попита екс шефът на БФС. 
 
 „От 28 години демокрация, можеше да се направи стратегия и сега да имаме 16 кокетни стадиона. Можеше да се направят условия. Тук е връзката с държавата. Нито "Стамфорд Бридж", нито "Камп Ноу" са построени от собствениците на отборите. №1 грешка беше, че накарахме клубовете да са акционерни дружества.
 
Стадионите са задължение на държавата. Акционерите са длъжни да си плащат за клубовете, не са длъжни клубовете да строят стадионите. Махаме го този закон и ставаме като в Европа”, завърши Михов.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки