Шеф в БФС призова за крайни мерки след инцидента с полицайката!

Ето какво смята председателят на комисията по Етика и феърплей

Шеф в БФС призова за крайни мерки след инцидента с полицайката!

Генерал Василев Василев, който е председател на комисията по Етика и феърплей в БФС, бе категоричен, че полицията трябва да действа твърдо спрямо хвърлилия бомбичка човек, довела до нараняването на полицай Гергана Зашева.

 

"Трябва да изровят земята този да бъде хванат! Този балкански синдром трябва да се премахне, ще бъде бавно и мъчително, но трябва да се премахне, защото той носи много омраза. Искат да изразят нещо, те не знаят какво. Като дойдат на стадиона, хвърлят 20-30 бомбички, запалят 20-30 артилерийски военни димки и целият стадион стане в дим, с какво помагат на този отбор долу да не загуби или да спечели мача - с нищо", заяви генерал Василев.

 

"Не трябва да се допуска т. нар. хореография на стадиона - със знамена, свирки и викове - да, но с бомби и димки - не. Пиротехническите средства трябва да бъдат забранени за вкарване в стадионите и да бъдат криминализирани като престъпление. Когато съдът осъди някой да не влиза на стадиона 1-2 години, контрол за това няма и той пак си ходи на мачовете, особено в провинцията", добави още той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки