Сензациите в пресата: Иван Горанов в плановете на Хубчев

Черно море се разделя и с нападател, Йорданка Христова пее на юбилея на ЦСКА

Сензациите в пресата: Иван Горанов в плановете на Хубчев
Най-интересните теми от българския печат днес, 21 април:
 
„Тема спорт”: Иван Горанов в плановете на Хубчев
 
Защитникът на Левски Иван Горанов е попаднал в полезрението на националния селекционер Петър Хубчев. Левият бек е най-прогресиращият футболист на сините през пролетния дял на първенството. Той бе най-добрият в състава в двете шампионатни дербита с ЦСКА. В последния двубой срещу армейците, който завърши 2:2, Горанов вкара първия гол за тима си, като сам подхвана атаката с пробив през центъра. Той първо направи отличен рейд, а след това реализира с глава. 25-годишният футболист е много стабилен и неслучайно Делио Роси го предпочита пред привлечения по време на зимната пауза Афонсо Фигейредо. Португалецът пристигна под наем от Рен. Той първо бе гласен за титуляр, но след това не успя да се пребори за титулярно място. Фигейредо получава заплата в пъти по-голяма от тази на юношата на сините.
Иван Горанов се завърна на „Герена" през лятото, като преди това носи екипа на Локомотив Пловдив. В Първа лига той изигра 25 мача, в които отбеляза 1 гол. За Купата на България той има още две срещи, а в евротурнирите бе на терена във всичките 4 двубоя. В момента щабът на националния отбор работи върху организирането на контроли през месеците май и юни. Засега няма официално потвърден спаринг. Досега в плановете на Петър Хубчев влизаше само един футболист на сините -вратарят Божидар Митрев. През пролетта обаче стражът показва колебливи изяви. Горанов пък несъмнено прогресира. На неговата позиция в националния отбор играе Петър Занев, който е капитан на руския Амкар.
 
„Меридиан мач”: Секторът за гости в Разград готов до юни
 
Напредва строителството на новия сектор за гости на стадион „Лудогорец-Арена" в Разград. Вече е оформен бетонният скелет на трибуната. Очаква се съоръжението, което ще е копие на трибуна „Моци ", да е готово до юни. Заради строителните работи по стадиона, феновете на гостуващите отбори биват настанявани в сектор А. Специално за целта бяха направени нови заграждения, които видяхме за пръв път по време на двубоя между Лудогорец и ЦСКА, спечелен с 3:2 от настоящия шампион.
 
„Тема спорт”: Йорданка Христова пее на юбилея на ЦСКА
 
ЦСКА ще проведе голям концерт на 5 май. Събитието ще се проведе на националния стадион "Васил Левски" и ще бъде открито от Йорданка Христова. Една от най-популярните ни естрадни певици е известен фен на отбора и ще изпълни химна на армейците. Музикалният акомпанимент пък ще бъде осигурен от специален оркестър, чието участие се пази в тайна. В концерта ще се включи и друга група, най-вероятно рок банда, която също ще забие за празника на червените. От ЦСКА вече обявиха, че събитията на "Васил Левски" на 5 май ще стартират в 18:00 часа, като 400 спортисти на армейците ще бъдат наградени със специални медали. Не е изключено обаче програмата на Националния стадион да започне по-рано, за да приключи преди двубоя с Лудогорец, който е от 20:00 часа. Много е възможно на събитията на стадион "Васил Левски" да дойде и Димитър Бербатов. Присъствие са обещали и още десетки важни фигури, носили червения екип.
 
„Тема спорт”: Черно море се разделя и с нападател
 
Черно море ще се раздели след края на сезона и с централния нападател Марек Кузма. Договорът на 29-годишния словак изтича през лятото и той няма да получи предложение за удължаването му, тъй като не влиза в плановете на треньорския щаб. Кузма беше привлечен на "Тича" от Георги Иванов през лятото на 2016 г. и в първия си сезон у нас се представи доста добре, отбелязвайки 10 гола в Първа лига. През настоящата кампания обаче формата му спадна драстично и изявите му са разочароващи. В 22 мача има само едно попадение, което реализира на 18 август срещу Ботев в Пловдив, като оттогава насам го налегна голова суша. Освен това словакът тотално загуби мястото си в състава след привличането на Радослав Василев, който пък от своя страна показва завидни реализаторски умения през тази пролет. Именно заради това треньорът Илиан Илиев е решил да се откаже от услугите на Кузма. Още след като застана на треньорския пост на моряците, специалистът обясни виждането си, че е безсмислено в тима да има чужденци, които търкат пейката, а именно това се случва в момента с родения в Тренчин нападател. До края на сезона той ще има периферни функции в състава, а след последния официален мач ще си тръгне от Варна като свободен агент.

 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки