Рома продължава да "хапе" в Италия преди първия мач с Ливърпул

"Вълците" една крачка по-близо до място в ШЛ догодина

Рома продължава да "хапе" в Италия преди първия мач с Ливърпул

 В мач от 34-ия кръг на Серия А Рома победи като гост СПАЛ с класическото 0:3 три дни преди първия си мач от 1/2-финалите в Шампионската лига срещу Ливърпул. 

"Вълците" записаха втора поредна победа в първенството и вече имат три точки преднина пред Лацио на третото място. 

Гостите от Рим започнаха по-добре срещата и успяха да задържат повече топката, но първата им възможност за гол дойде в 23-та минута, когато Стефан Ел Шарауи отправи точен изстрел. В 33-та минута обаче те откриха с помощта на защитника на СПАЛ Франческо Викари, който си отбеляза автогол. 

Точно преди почивката Ел Шарауи, Пелегрини и Наинголан отправиха удари, но те бяха спасени от Мерет. Второто полувреме започна по същия начин, като Наинголан отново отправи удар по посока на вратата на СПАЛ, който беше спасен, но в 52-та "Нинджата" успя да стреля от границата на наказателното поле и по земя прати кълбото неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата. 

Осем минути по-късно Шик оформи и класическата преднина на гостите, засичайки с глава центриране отдясно. Малко след това Ладзари на два пъти можеше да отбележи почетно попадение за СПАЛ, но без успех. 

Така Рома събра 67 точки, докато СПАЛ остава на точка над чертата на изпадащите с 29 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки