ОКОНЧАТЕЛНО: ЦСКА изпусна титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" на 10 точки от Лудогорец след 1:1 с Берое

ОКОНЧАТЕЛНО: ЦСКА изпусна титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА окончателно се прости с мечтите за титла! "Червените" направиха 1:1 при гостуването си на Берое и вече изостават на 10 точки от Лудогорец. По-рано днес шампионите спечелиха с 4:2 срещу Ботев (Пд). До края на първенството остават пет кръга.
 
 
Точката пък може да се окаже безценна за домакините, които се борят с Левски за третото място. Берое вече има 55 срещу 54 за "сините".
Стамен Белчев беше направил няколко промени в състава. По всичко личеше, че ЦСКА мисли повече за реванша с Левски за Купата, въпреки че изостава с 0:2 след първия мач. Само така може да се обясни факта, че Рубен Пинто, Енрике и Николай Бодуров бяха оставени да почиват, а при 1:1 от игра бяха извадени Кананга и Манолев.
 
 
Лошата новина за Александър Томаш дойде на загрявката. Мартин Камбуров беше предвиден да започне титуляр, но се контузи и Борислав Цонев зае мястото му в стартовия състав. 
 
Мачът започна с два удара към вратата на ЦСКА. Първо Еуженио прати топката над вратата, а след това Бригидо стреля в ръцете на вратаря Черниаускас.
 
В 9-ата минута гостите можеха да получат дузпа. Фернандо Каранга се освободи от двума съперникови футболисти в наказателното поле на Берое. Камен Хаджиев се хвърли в краката му, но реферът прецени, че нарушение няма. 
 
Само 60 секунди по-късно домакините поискаха наказателен удар, но Станислав Ставров отново прецени, че играта трябва да продължи. Бригидо центрира и Райнов не успя да уцели добре топката. Според капитана на Берое, той е бил изблъскан в гръб от Чорбаджийски.
 
 
В 14-минута ЦСКА създаде най-касивия момент от началото на двубоя. Александър Георгиев центрира към Станислав Манолев, който стреля от движение, но топката се оплете във външната страна на мрежата. Малко след това Еуженио влезе на скорост в наказателното поле, а Чорбаджийски и Дюлгеров не успяха да го спрат, но португалецът изгуби контрол над топката и тя излезе в аут.
 
Еуженио отново беше близо до попадение в 34-ата минута.  Нападателят на домакините се възползва от грешка на Александър Георгиев, открадна му топката, но реши сам да завършва, а ударът му излезе в аут. В 37-ата Антов изчисти в корнер от крака на Цонев, който се готвеше да нанесе удар от малкото наказателно поле.
 
След почивката гостите първи стигнаха до гол. В 55-ата минута Александър Георгиев стреля, Аргилашки спаси, но при добавката Станислав Манолев не сгреши - 0:1.
 
 
Авансът на "червените" не издържа дълго. В 62-ата минута съдията отсъди дузпа в полза на Берое, след като Александър Барт фаулира Боби Цонев в наказателното поле. Еуженио застана зад топката и вкара за 1:1.
 
В този момент Стамен Белчев прецени, че трябва да запази силите на Каранга и Манолев за реванша с Левски. При смяната си 71-ата минута, бразилецът видимо се ядоса.
 
В оставащите минути темпото спадна, двата отбора очевидно примириха с равенството и сериозни опасности пред двете врати липсваха.
 
.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки