Дунав и Етър в челен сблъсък за третото място

Бранител на "болярите" аут за дълго

Дунав и Етър в челен сблъсък за третото място

Дунав посреща Етър днес от 20:00 часа в пряк двубой за 3-о място в Група Б на втората осмица. Болярите имат 2 точки аванс пред драконите 2 кръга преди края и ще опитат да задържат преднината си. Тимът, който завърши трети в тази група, ще играе на бараж за оцеляване срещу тоталния аутсайдер Витоша Бистрица. Другият отбор пък ще спори с Пирин Бл. Така Дунав и Етър излизат днес в битка за Витоша.

 

Русенци живнаха, след като победиха Локо Пд с 1:0 в миналия кръг. Макар и с доза късмет, Исмаил Иса донесе успеха с гол с гърди. Това бе негово 3-о попадение в 4 мача за Дунав и нападателят може да се окаже ключът към спасението на отбора. Той бе заменен в края на срещата с Локо Пд и бе изпратен с аплодисменти на крака от публиката в Русе. За Дунав това бе първи успех от цели 2 месеца насам, когато сломи Верея у дома с 2:0.

 

Сега на русенци им предстои трети пореден двубой на техен терен (преди мача с Локо Пд паднаха с 0:2 от Септември). Треньорът Малин Орачев отново няма да може да разчита на капитана Диян Димов, който се възстановява от комо-цио. "Още имам болки в главата", каза Димов пред "Тема Спорт". "Вече започнах леки бегови занимания, но със сигурност пропускам и мача с Етър. Победата е много важна, ще хвърлим всички усилия, за да стигнем до третото място. Много съжалявам, че опряхме до битка за оцеляване, но в този момент трябва да се мобилизираме максимално и да излезем от тежката ситуация", добави Димов.

 

С травма е също и плеймейкърът Виктор Сандес, а крилото Карагарен е наказан.

 

Вратарят Мартин Луков пък изрази увереност в спасението. След мача с Локо Пд той по традиция пя заедно с публиката на русенци. Пред феновете стражът заяви: "Ако всеки мач ние играем така и вие ни подкрепяте по този начин, този отбор няма да изпадне!".

 

Независимо дали Дунав оцелее в елита, през лятото почти сигурно ще има значителни кадрови промени, като част от основните футболисти възнамеряват да напуснат отбора. Най-добрият 8 състава този сезон Васил Шопов по всичко изглежда, че ще продължи кариерата си в Ботев Пд.

 

Крайният бранител на Етър Душан Младенович е аут до края на сезона. Той получи травма 8 глезена по бреме на двубоя със Септември (4:2) и крайният резултат не е бил добър. Младенович ще е на линия евентуално за старта на подготовката, ако остане в Етър. Това до голяма степен зависи от спасението на отбора, както и от това дали Балъков ще остане начело и през новия сезон.

 

С наказания мача срещу Дунав днес пък пропускат Бадара и Сърмов. Очаква се техни заместници да са Иван Петков на върха на атаката и Никола Колев в средата на терена. Не е изключено Балъков да потърси изненада с включването на някое от крилата - Почански или Иван Стоянов, като цен-трален нападател. При това положение по един от фланговете ще атакува Даниел Младенов.

 

От Етър изразиха притеснения, свързани със съдийското назначение -Петър Костадинов ще ръководи мача в Русе. Болярите бяха порязани от Костадинов в 1/4-финала за купата срещу Славия. Тогава бяха свирени две спорни дузпи за белите, а такава на виолетовите не бе дадена.

Глобиха ЦСКА с над 11 бона след загубата от Ботев

Вижте всички решения на Дисципа

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Разкриха една от причините за фурора на Черно море

Вижте подробности

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки