Локо (Сф) се издъни, може да падне от второто място (ОБЗОР)

Резултати и класиране във Втора лига

Локо (Сф) се издъни, може да падне от второто място (ОБЗОР)
Локомотив (Сф) се провали при гостуването си на Литекс, като стигна само до 0:0 в мач от 26-ия кръг на Втора професионална лига. Този резултат може да коства на столичани второто място в класирането. В момента те има 51 точки, с две по-малко от Царско село и с две повече от третия Ботев (Вр).  Лидерът приема утре Монтана, а врачани гостуват на Ботев (Гълъбово).
 
В Ловеч Локомотив създаде куп положения, но късметът не беше на страната на "железничарите". Лявото крило Здравко Димитров, който прави много добър сезон, пропусна три чисти възможности. Основният реализатор на локомотивци Илия Димитров пък пропиля добър шанс, за да вкара своя 15-и гол за сезона, а накрая и резервата Мартин Станкев пропиля сам срещу вратаря.
 
Домакините имаха само едно чисто положение пред вратата на Ефремов, но също не успяха да се разпишат и срещата завърши без голове и без победител.
 
Струмска слава постигна много ценна победа - 2:1 срещу дубъла на Лудогорец в борбата си за оставане. Мачът се игра в Драгалевци, той като тимът от Радомир е наказан. Успехът позволи на символичните домакини да се изравнят по точки с 11-ия Литекс.И двата тима са над чертата.
 
Поморие пък пропусна златен шанс да се откъсне от опасната зона, като позволи на изпадналия вече Нефтохимик да си тръгне с точка - 1:1.
 
Резултати, XXVI кръг:
 
Несебър - Черноморец (Балчик) 2:0
1:0 Йосков (32)
2:0 Костов (40)
 
Струмска слава - Лудогорец 2 2:1
 
Поморие - Нефтохимик 1:1
 
Созопол - Оборище 1:3
 
Литекс - Локомотив (Сф) 0:0
 
Локомотив (ГО) - Марица (Пд) 1:1
 
Утре от 17:30 ч:
 
Ботев (Гълъбово) - Ботев (Вр)
 
Царско село - Монтана
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки