Тараните на Челси съсякоха Саутхемптън, мечтан финал във ФА Къп (СНИМКИ+ВИДЕО)

Антонио Конте извежда тима си за втора поредна година до последния мач в турнира

Тараните на Челси съсякоха Саутхемптън, мечтан финал във ФА Къп (СНИМКИ+ВИДЕО)

Челси победи с 2:0 Саутхемптън във втория полуфинал за ФА Къп, изигран пред препълнените трибуни на Уембли Стейдиъм. 

Така финалистите в турнира вече са ясни - това са "сините" от Лондон и Манчестър Юнайтед. Битката за трофея в най-старата купа в историята на футбола ще е на 19-ти май отново на най-голямото съоражение в Англия. Антонио Конте пък успя за втора поредна година да класира отбора си на финала във ФА Къп. Преди почти година "сините" загубиха спора за титлата срещу Арсенал с 1:2.

Срещата в Лондон започна оптимистично за Челси, като още в 5-та минута Еден Азар стреля силно от границата на наказателното поле, но топката излетя над вратата. Само две минути по-късно Вилиян също пробва късмета си извън пеналта, но ударът му срещна напречната греда на МакКарти. 

В 25-та минута дойде и първата възможност за Саутхемптън, когато Марио Лемина отправи неточен удар, а малко след това Жиру повтори същото. 

Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство, но Челси съжаляваха много повече за този резултат. Той обаче не се задържа дълго след подновяването на играта, след като само 26 секунди след сигнала на Мартин Аткинсън Еден Азар получи топката на дъгата на наказателното поле и пусна пас към Жиру, който преодоля един, след това втори защитник, а накрая успя да прати и вратаря на "светците" на земята, за да реализира за 1:0. 

След гола си Челси се прибра леко назад, за да предодврати евентуален щурм на Саутхемптън и така положения пред двете врати липсваха близо 20 минути. В 72-та Редмънд стреля в точно, но Кабайеро спаси. Малко след това Еден Азар се отчете с удар покрай вратата, а в 80-та Оливие Жиру отстъпи мястото си на своя колега в атаката на Челси Алваро Мората. 

Испанецът имаше нужда от само 86 секунди, за да остави името си в мача, след като получи перфектно центриране отдясно и на далечната греда засече с глава за 2:0. 

Веднага след това Саутхемптън хвана "в крачка" защитата на "сините" и Чарли Остин нацели страничния стълб на Кабайеро, а малко след това отново той не успя да прати топката в мрежата от малък ъгъл. В 84-та Азар се откъсна отляво и пусна пас в наказателното за Мората, но удар на испанеца беше избит от голлинията. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки