Славея Сиракова: Левски има нужда от подкрепа в трудните моменти

Активна съм във Фейсбук, защото има какво да кажа

Славея Сиракова: Левски има нужда от подкрепа в трудните моменти

Славея Сиракова говори пред Novsport за предстоящия реванш за Купата на България между Левски и ЦСКА. Дъщерята на "синята" легенда Наско Сираков сподели и своите виждания за политиката. 

  
 
- Славея, каква е твоята прогноза за реванша за Купата на България между Левски и ЦСКА?
 
- От време на време някои поставят диагнози на любимия ми отбор, но аз залагам на твърда победа.
 
 
- Ако "сините" стигнат до трофея, може ли да се каже, че са спасили сезона?
 
- Това ще каже треньорът.
 
 
- Къде най-често гледаш мачовете на Левски?
 
- Вкъщи или на стадиона.
 
 
 
- В сряда ще бъдеш ли на стадиона?
 
- Може би ще отида.
 
- Какъв апел би направила към феновете, след инцидента с тежко ранената полицайка?
 
- Те са достатъчно интелигентни, за да знаят, че след един такъв безумен инцидент ще има последствия и санкции. Няма смисъл да се повтарям с други, като кажа, че е недопустимо! Човекът направил това ще трябва самостоятелно да поеме отговорност, както вече го е направил. В никакъв случай обаче не поставяйте всички под един знаменател. На феновете мога да кажа, че подкрепата им в такива моменти е важна най-вече за играчите. 
 
 
- Доста си активна във Фейсбук, там не подмина и темата за новата "студена" война. Какво е твоето мнение за конфликта в Сирия?
 
- Активирам се, когато имам да кажа нещо, но ако ви се струва доста бих могла да понамаля темпото (смее се). Знам какво имаш в предвид и за кой пост говориш, но той нямаше нищо общо с въпросната “студена” война. Там говоря за нещата, като цяло и за вижданията ми спрямо всяка една война. Било то лична, държавна или световна.
 
 
- Виждаш ли се след време като политик?
- А ти виждаш ли ме? (смее се)
 
 
- Повече десни или повече леви са твоите политически убеждения?
 
- По-скоро са новаторски, различни и обнадеждаващи. Политиката е част от всяка една държава, част от нейното изграждане, но и донякъде от разпада й. Тук обаче идва и личната отговорност на всеки един от нас към тази държава и бъдещите поколения. Политиката в нито един момент не е била основния и най-голям фактор за градацията или деградацията. Нещата са взаимносвързани... Като във всяка една сфера има своите лидери, компетентни и отдадени кадри. Има и една малка част от некомпетентни и по-безскрупулни индивиди, които лично мен не ме притесняват. Докато хората продължават да се вглеждат в утайката, няма как да видят, че в България се работи на различни нива в името на това държавата да се развива. Хората имат нужда от доверие, стимул и мотивация. Както младите, така и по-възрастните! И не на последно място ще добавя, че нещата хич, ама хич не са толкова зле, колкото някои “реалисти” ги определят.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки