ДРАМА В ТОРИНО: Наполи на точка от Юве след успех в дербито! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите загубиха с гол в последната минута и пропуснаха шанса да докоснат седмата си поредна титла

ДРАМА В ТОРИНО: Наполи на точка от Юве след успех в дербито! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Наполи постигна безценен успех в дербито с Ювентус и завърза битката за титлата в Италия, след като спечели с 1:0 визитата си от XXXIV кръг на Серия А. 

Четири точки разделяха двата тима преди началото на срещата в Торино, а сега авансът на „бианконерите” на върха е само една, като до края на първенството двата тима ще изиграят по още четири мача.

Гостите заслужаваха успеха, макар да го постигнаха с гол в последната 90-ата минута, прекъсвайки серия от седем победи на шампионите вкъщи за първенство.

Наставникът на домакините Макс Алегри реши да остави Марио Манджукич на пейката, а в началото на двубоя трябваше да направи принудителна смяна.

Наполи имаше по-чистите положения в мача, като още в 57-ата секунда Марек Хамшик центрира и след рикошет топката стигна до Лоренцо Инсиние, но ударът му не намери целта.

Последният обаче изигра поредния си силен мач и непрестанно тормозеше отбраната на Юве.

В 11-ата минута, при един негов пробив, Джорджио Киелини получи травма и бе заменен, защото не можа да доиграе срещата.

Домакините все пак отговориха в 17-ата минута, когато след изпълнен от Миралем Пянич свободен удар и рикошет топката срещна гредата.

След последвалия корнер Гонсало Игуаин, изиграл своя стотен мач за Юве във всички турнири, бе близо до гола, но не сполучи срещу своя бивш тим.

Ппосле пък Хамшик можеше да открие резултата, а в 38-ата минута Инсиние дори вкара попадение, което обаче бе справедливо отменено заради засада и така почивката дойде при нулево реми.

След нея Наполи имаше по-чистите положения и на няколко пъти Джанлуиджи Буфон трябваше да се намесва решително.

Капитанът на домакините първо отрази удари на Инсиние и Хосе Кайехон, а после и на Инсиние.

В 73-ата минута Инсиние намери с фантастичен пас Кайехон, който отправи чудесен изстрел от воле по диагонала, но Буфон демонстрира класата си и майсторски спаси.

Вратарят не трепна и при изстрел на резервата Пьотр Желински, така че по всичко личеше, че Юве ще вземе точка.

В последната минута на редовното време обаче, след поредното спасяване на Буфон, се стигна до корнер и Кайехон намери Калиду Кулибали, който с глава вкара единственото попадение в срещата.

То даде повод за много радост в лагера на Наполи, защото при евентуална или навярно дори равенство Юве почти сигурно щеше да спечели седмата си поредна титла в Италия.

Сега обаче „Старата госпожа” ще трябва да почака и да подобри формата си, защото още следващият мач е срещу Интер в Милано.

До края на първенството Юве ще играе още с Болоня (домакин), Рома (гост) и Верона (домакин), докато Наполи ще срещне Фиорентина (гост), Торини (домакин), Сампдория (гост) и Кротоне (домакин). 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


ЮВЕНТУС: Буфон, Хьоведес, Бенатиа, Киелини, Асамоа, Кедира, Пянич, Матюиди, Дъглас Коща, Дибала, Игуаин;

НАПОЛИ: Рейна, Хисай, Албиол, Кулибали, Руи, Алан, Жоржиньо, Хамшик, Кейехон, Мертенс, Инсиние;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки