Сензациите в пресата: Роси разиграва на тренировка три варианта за ЦСКА

Малинов до последно под въпрос за дербито, само Роналдо пред Кешеру в Европа

Сензациите в пресата: Роси разиграва на тренировка три варианта за ЦСКА
Най-интересните теми в българския печат днес, 23 април:
 
„Тема спорт”: Малинов до последно под въпрос за дербито
 
Халфът на ЦСКА Кристиян Малинов ще виси до последно за вечното дерби в сряда. Той е с контузия в ребрата и вчера отново не тренира на пълни обороти. Малинов има огромно желание да излезе в реванша срещу Левски, като е заявил, че е готов да играе на инжекции, дори и да го боли. Крайната дума обаче ще има медицинският щаб. След тренировката на отбора вчера проблемното място на Малинов е било наложено с лед и състоянието му на този етап не е добро. Ако петричанинът не се възстанови за двубоя с Левски, вътрешни халфове ще са Пинто и Лое. Португалецът получи почивка срещу Берое (1:1), а в стартовите 11 вместо него попадна Вальо Антов, който си партнираше с Лое.
Крилото Кирил Десподов пък няма да играе срещу Левски. Вчера той премина поредните прегледи на контузения си глезен, но резултатите не са били никак обнадеждаващи. На този етап медицинският щаб е категоричен - Десподов не може да излезе титуляр срещу Левски. Дори и крилото по някакъв начин да бъде вдигнат за реванша, той ще е резерва. По-вероятно е обаче Десподов да остане извън групата. При това положение като дясно крило се очертава отново да играе Манолев. Той е фаворит за поста, тъй като другата опция - Едвин Джеси, не е готов да излезе като титуляр. Доскоро той се възстановяваше от травма в глезена и макар да се завърна на терена срещу Берое, все още се оплаква от леки болки. Джеси избягваше да влиза в единоборства в Стара Загора. При положение че Манолев е дясно крило, то бек по същия фланг отново ще е Дюлгеров. Като ляв краен бранител пък се завръща Жеферсон, който изтърпя 1 мач наказание. Крило отляво ще е Енрике.
Дилема около стартовите 11 реално има само за двойката централни защитници. Единият със сигурност ще е Бодуров, а за негов партньор се избира между Барт и Чорбаджийски. Проблемът при французина е не доброто му физическо състояние, което едва ли ще му позволи да издържи пълни 90 минути в оптимална кондиция.
 
 
„Меридиан мач”: Само Роналдо пред Кешеру в Европа 
 
Клаудиу Кешеру наниза поредното си попадение за Лудогорец при победата с 4:2 над Ботев и е цяло чудо, че румънецът не вкара повече. За фамозния нападател този мач и този гол бяха нещо повече от обикновена отметка в регистъра. Причината е, че това бе неговия гол номер 200 в професионалния футбол във всички турнири.
Румънецът винаги е демонстрирал високата си класа, независимо дали е титуляр или резерва, но през пролетта вилнее като истински ураган срещу съперниците си в елита. А със стартирането на мачовете срещу каймака от Топ 6 стана още по-безмилостен. През 2018 година Кешеру има цели 14 попадения в първенството, реализирани само в 11 двубоя. Това прави по 1,27 гола на мач. С този удивителен коефициент румънецът се нарежда на второ място в Европа, като в сметката влизат всички играчи с поне 10 попадения за календарната година.
Пред звездата на Лудогорец е само машината за футболни убийства Роналдо. Португалецът е с 20 гола в 13 срещи и това дава коефициент от 1,54. Иначе с повече попадения от Кешеру е и нападателят на Бенфика Жонас, който е с 15, но те са постигнати в 2 срещи повече.
Същата бройка голове като на Клаудиу имат Мохамед Салах, Лео Меси и Антоан Гризман, но съотношението на попадения спрямо минути е по-ниско. Интересно е, че с третото най-високо рацио е нападателят на Байерн Роберт Левандовски, разписал се 13 пъти в 11 срещи от Бундеслигата.
Кешеру върви и към върха на абсолютните постижения в Лудогорец. Той има вече 61 гола за „орлите" в елита и изостава само с три попадения от легендата Марселиньо. При този ритъм на румънеца нищо чудно да стане номер 1 още този сезон. Челното каре се допълва от Вандерсон (36) и Ми-сиджан (34).
 
 
„Тема спорт”: Роси разиграва на тренировка три варианта за ЦСКА
 
Левски ще трябва да се справя без Милош Цветкович в полуфинала реванш за Купата на България срещу ЦСКА. Сблъсъкът е в сряда, 25 април, от 18:30 часа на националния стадион и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Сините имат аванс от 2:0 в първия мач, в който бяха символични гости. Сърбинът получи травма през второто полувреме на домакинството на Верея. Вчера Цветкович премина обстойни прегледи, които показаха, че той няма да бъде на линия за дербито. Все още не е ясно колко дълго ще отсъства сърбинът. Цветкович може да не е на линия и за гостуването на Берое на 29 април.
Отсъствието на сърбина е голям удар за Делио Роси, тъй като италианецът няма друг чист десен бек в състава си. Затова до мача с ЦСКА специалистът ще разиграе няколко варианта за негов заместник. Първият е като такъв да бъде ползван Роман Прохазка. В миналото словакът често играеше на тази позиция, въпреки че Роси не го ползва на нея. Роман заяви, че се чувства най-добре в средата на терена, но в мач с такъв залог няма проблеми да бъде върнат в отбрана. Другите две опции пред италианеца са някой от левите бекове - Иван Горанов или Афонсо Фигейредо, да бъде прехвърлен вдясно. Това няма да е никак изненадващ ход. Всичко ще бъде отработено на тренировките днес и утре.
Малка е вероятността, но тя все пак съществува, като десен бек да излезе Ивайло Найденов. 20-годишният юноша, който номинално е халф, има 7 мача през тази кампания - 6 за първенство и 1 за Купата на България. През пролетта обаче той рядко попада в групата. Все пак записа един мач като титуляр, в който замести Милош Цветкович по десния фланг на отбраната. Това бе при домакинството на Етър, което завърши 1:1.

 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки