Арсенал дава само 50 млн лири за селекция на новия мениджър

Босовете ще държат юздите на мениджъра, ограничават свободата му

Арсенал дава само 50 млн лири за селекция на новия мениджър
Арсенал продължава да е една от основните теми в Англия.
 
Днес местния “Телеграф” пише, че в клуба е взето решение на новия мениджър да бъде предоставен бюджет от 50 милиона паунда за нови покупки.
 
В последните 12 месеца “артилеристите” осъществиха две рекордни за тима от северен Лондон сделки, в които бяха привлечени Алесандре Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг за над 100 милиона паунда, а клубът за втори пореден сезон остава извън местата в зоната на Шампионска лига.
 
От ръководството са преценили, че потенциалът, с който разполагат в офанзивен план, е достатъчен за постигане на целите и трябва да се насочат към стабилизиране на защитния вал и евентуално дефанзивен полузащитник.
 
Новият мениджър ще може да увеличи трансферния бюджет при раздяла с някой от играчите или да се съсредоточи върху работата и развиването на сегашната група футболисти. 
 
Една от последните трансферни цели на Арсенал - Джони Евънс например ще бъде свободен да напусне Уест Бромич срещу едва три милиона паунда, ако тимът му изпадне, което е много вероятно. 
 
Освен това новият наставник няма да има същата свобода на пазара, каквато до този момент бе предоставена на Венгер, а ще трябва да се съобразява и с мнението на ръководните фактори в клуба. 
 
Все още за основен фаворит за поста на треньор е смятан Луис Енрике, макар други източници да посочват днес и Микаел Артета като много сериозен кандидат. Освен тях Карло Анчелоти и Брендън Роджърс също са сред имената в списъка на изпълнителния директор Иван Газидис.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки