Байерн (Мюнхен) - Реал (Мадрид): Епизод пореден от гигантския сблъсък!

Първият полуфинал между двата отбора в Шампионската лига е тази вечер

Байерн (Мюнхен) - Реал (Мадрид): Епизод пореден от гигантския сблъсък!

Ако има един отбор, който може да бие Реал, това е Байерн. Думите са на баварското светило Карл-Хайнц Румениге преди най-голямото дерби в турнира на шампионите.

Историята помни изключителни сблъсъци между двата колоса, така ще бъде и този път. Срещали са се рекордните 24 пъти в КЕШ/ШЛ, но никога на финал. И този път битката ще се решава в 2 мача. Първият епизод е в Бавария днес от 21:45 часа.

В момента Реал е в серия от 5 поредни победи над Байерн. Две от тях бяха на четвъртфиналите миналата година, когато мюнхенци проклинаха с право унгарския съдия Виктор Касай (заради незаслужено изгонване на Видал и два гола от засади на Роналдо).

След като имаше голям късмет в жребия за осмина и четвъртфиналите, сега на Байерн се падна възможно най-силния противник - 12-кратният носител на трофея Реал. Испанците си тръгнаха като победители при последните си две визити в Мюнхен, но преди това имат само 1 равен от 7 гостувания там.

След смяната на Карло Анчелоти с Юп Хайнкес пък играта на германците чувствително се подобри. Големият отсъстващ сега се казва Артуро Видал, няма го и Мануел Нойер, докато при испанците сички звезди са на линия и готови за битка.

Взети заедно, двата отбора са спечелили общо 17 европейски корони от най-престижния турнир, а в исторически план са най-богатите и най-успешни отбори в държавите си.

Идват още полуфинали. Пе-торката на Ястреба може би е вторият най-добър отбор в цялата история на Реал Мадрид, но пък големият минус е, че никога не е печелил европейската титла и дори не е стигал до финал. За статистиката останаха само три полуфинала, а 8 един от тях ножа им тегли именно баварският колос. През 1987-а съдията свири дузпа за Байерн. Бесен от решението, Хуанито губи разсъдък и нарочно настъпва Лотар Матеус с бутоните по лицето. По-късно се извинява лично, но това не го спасява от 5-годишно наказание. Така това се оказа последният европейски мач, който изиграва легендата на Реал Мадрид.

Кристиано Роналдо е големият кошмар на баварците. Португалецът е пронизвал вратата на Байерн общо девет пъти за шест мача, като седем от головете му дойдоха в последните три срещи, включително хеттрикв в полуфиналния реванш през миналата година, преди Реал да триумфира на финала срещу Ювентус в Кардиф. В момента обаче германците се намират във феноменална форма със само една допусната загуба от декември насам. В супержокер за тима на Юп Хайнкес може да се превърне и нежеланият на "Бернабеу" Хамес Родригес, който изглежда като прероден през този сезон с екипа на мюнхенци. Колумбиецът има шест гола и 12 аси-стенции от началото на кампанията, а на въпрос дали е готов да се изправи срещу бившия си тим, отговори спокойно: "Да, всичко е шест."

Хайнкес ще се опита да си тръгне за втори път от "Алианц Арена" по начина, по който го направи през 2013-а - с требъл. Титлата в Бундеслигата вече е подсигурена, а за купата Байерн ще спори с Айнтрахт Франкфурт на 19 май. Остана Шампионската лига. Голямото препятствие преди финала там обаче се казва Реал Мадрид.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки