ПРОСЛЕДИХТЕ НА ЖИВО в Novsport: Всичко преди дербито Левски - ЦСКА

Проследете събитията преди сблъсъка за Купата на България

ПРОСЛЕДИХТЕ НА ЖИВО в Novsport: Всичко преди дербито Левски - ЦСКА

Левски и ЦСКА ще се срещнат за четвърти път тази пролет днес. Срещата между "сини" и "червени" е от 18:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Двата гранда се изправят един срещу друг в реванш от полуфиналите за Купата на България - двубой, който осмисля целия им сезон. В първата среща Левски взе аванс от 2:0, като тогава бе символичен гост в мача.

Тимът от "Герена" е без трофей от 9 години насам. Няколко пъти столичани бяха близо до такъв, но се проваляха в последния момент. Днес "сините" могат да повалят съперника си, а след това да погледнат към финала на 9 май, където техен съперник ще бъде Славия.

ЦСКА не помни с добро сблъсъците с 26-кратните шампиони за Купата, когато победителят се решава в два мача. И в четирите случая досега "червените" отпадат. За последно Левски триумфира с дузпи през 2013 години, когато двете срещи завършиха 0:0, а при наказателните удари вратарят Пламен Илиев се превърна в герой за своя отбор.

Треньорът на "сините" Делио Роси има един, но сериозен проблем. Десният бек Милош Цветкович, който е играчът с най-много мачове за тима през сезона, се контузи срещу Верея и е аут до края на сезона. Сърбинът няма реална алтернатива в състава и италианският специалист ще трябва да преквалифицира друг играч на тази позиция. По време на тренировките левскарите отработваха два варианта. Първият бе с Роман Прохазка. Ако словакът бъде ползва в отбрана, то в халфовата линия ще се появи Жорди Гомес. Втората опция е мястото на Цветкович да заема Афонсо Фигейредо, който е ляв бранител. Ако Роси се спре на нея, то вместо Гомес в халфовата линия ще е Роман Прохазка.

Останалите трима в отбрана са ясни. Пред вратаря Божидар Митрев ще застанат Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон и Иван Горанов. Непосредствено пред тях ще играе Хали Тиам, а в малко по-предни позиции Филише Нашименто. Крила ще са Паулиньо и Габриел Обертан, а на върха на атаката ще играе Серджиу Буш. Румънецът вкара и двата гола в първия мач. Извън групата останаха Станислав Костов и Ривалдиньо.

За разлика от последните няколко мача, ЦСКА вече разполага с повече опции в състава след завръщането на Кристиян Малинов и Кирил Десподов. От групата за дербито отпадна Александър Дюлгеров, който е с травма. При негово отсъствие, като десен бек ще играе Станислав Манолев, а в дясната зона на атаката ще се разчита на Десподов или Едвин Джеси. Друг вариант е Стойчо Атанасов да играе в отбрана, а Манолев на фланга. Тази опция също не е за изключване, тъй като Десподов и Джеси не са готови за 90 минути игра. В центъра на защитата ще играят Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски, а отляво Жеферсон.

Двубоят започва в 18,30 часа, като по-интересните събития преди началото на мача можете да проследите в Новспорт.


17,23 часа - Станаха ясни стартовите състави на двата огбора. В отсъствието на контузения Милош Цветкович, треньорът на "сините" Делио Роси залага на Роман Прохазка като десен бек. Титуляр в нападанеие е героят от първия мач Серджиу Буш, който пропусна един двубой на "сините" заради наказание.

Стамен Белчев пък не смята да рискува с включването на Кирил Десподов и Кристиан Малинов в стартовия състав. Двамата се завърнаха в групата, но остават резерви.

ЛЕВСКИ: 21. Божидар Митрев, 4. Иван Горанов, 5. Холмар Ейолфсон, 28. Давид Яблонски, 15. Роман Прохазка, 13. Жорди Гомес, 14. Хали Тиам, 20. Филипе Насименто, 7. Паулиньо, .32. Габриел Обертан, 9. Серджиу Буш; Треньор Делио Роси

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас,  2. Стойчо Атанасов, 3. Жеферсон, 5. Николай Бодуров, 25 Александър Барт, 6. Рубен Пинто, 11. Станислав Манолев, 16 Раул Лое, 17. Енрике Рафаел, 20. Тиаго Родригес, 9. Фернандо Каранга; Треньор Стамен Белчев

 

17,13 часа - МВР взима драконовски мерки за сигурност около Вечното дерби за Купата.На всеки периметър около "Васил Левски" са разположени униформени, които проверяват всеки зрител, който идва да гледа мача. Органите на реда взимат този мерки и заради инцидента с полицайката Гергана Зашева, по която бе хвърлена бомбичка на предишния двубой от шампионата. За сериозността си личи и присъствието на шефовете, начело с главния секретар на МВР - Младен Маринов, директорът на СДВР Ивайло Иванов, заместникът му Антон Златанов, и ръководителят на Жандармерията. 

16,55 часа - Феновете на ЦСКА ще продължат и по време на днешния мач акцията по събиране на пари за хореографията по повод 70-годишнината на клуба. Както е известно кбубът плазнува рожден ден на 5 май. Същият ден е и мача с Лудогорец от първенството. Днес в Сектор "Г" отново ще бъдат поставени урни, където запалянковчите да поскат своите дарения, обявиха от Сектор "Г". 

 

16,41 часа - Баскетболистите на Левски Лукойл ще подкрепят футболния отбор на "сините" в предстоящия полуфинален мач-реванш от турнира за купата на България. "Защото Левски е един и е силен, когато сме всички заедно!", написаха от баскетболния клуб.


16,08 часа -
Към момента няма данни за инциденти между фенове на Левски и ЦСКА. Както е известно, срещата ще бъде строго охранявана. Двете агитки този път не организираха шествия, но въпреки това се очаква по-твърдото им ядро да се събере на съответние пунктове.

15, 43 часа -
Потвърдено е, че пратеник на гръцкия гранд Олимпиакос ще присъства на сблъсъка, за да наблюдава няколко играчи, най-вече Кирил Десподов.

14,45 часа - Ужасна новина пристигна от лагера на ЦСКА. От клуба обявиха, че в часовете преди мача с Левски майката на Фернандо Каранга е починала.
 

 
 
Вероятни състави: 

Левски: Митрев, Прохазка, Ейолфсон, Яблонски, Горанов, Тиам, Гомес, Нашименто, Паулиньо, Обертан, Буш

ЦСКА: Чернияускас, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон, Пинто, Малинов, Джеси, Енрике, Тиаго, Каранга  
Глобиха ЦСКА с над 11 бона след загубата от Ботев

Вижте всички решения на Дисципа

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Разкриха една от причините за фурора на Черно море

Вижте подробности

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки