Левски е финалист за Купата на България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Буш наказа бившия си отбор и в реванша, Тиам контузи Каранга

Левски е финалист за Купата на България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски е финалист за Купата на България! "Сините" и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в реванша и с общ резултат 4:2 се класираха в битката за трофея.

 

На 9 май Левски ще спори за Купата със Славия на Националния стадион "Васил Левски", където днес "сини" и "червени" изиграха зрелищен мач. Избраниците на Делио Роси на два пъти повеждаха в резултата, а "армейците" ги догонваха. 

 

Силните начални минути за левскарите доведоха до откриване на резултата в шестата минута. Жорди Гомес отбеляза красиво попадение за 1:0, като при радостта си с жест показа, че е запушил устите на критиците. 

 

В 28-ата минута "сините" останаха с десет човека. Хали Тиам бе изгонен с директен червен картон за изключително грубо влизане в краката на Каранга. Голмайсторът на ЦСКА бе контузен от халфа на Левски, като стисна зъби и опита да продължи. Две минути по-късно обаче Каранга пожела смяна заради травмата.

 

"Сините" удържаха аванса си до 57-ата минута. Тогава заменилият Каранга - Хеан Бланко, изравни резултата. Енрике Рафаел се промъкна покрай Яблонски, а после някак измъкна топката и покрай излезлия Митрев, бразилецът загуби баланс и падна, а Бланко притича и отбеляза за 1:1.

 

В 61-ата минута бе най-скандалната ситуация в реванша.  Енрике Рафаел вкара с глава, но попадението не бе зачетено, тъй като съдията Николай Йорданов реши да маркира засада след получен сигнал от асистента си. При ситуацията обаче Иван Горанов покри засада и "червените" с право недоволстваха. 

 

Само три минути след това Левски отново поведе. Серджиу Буш получи отлично подаване от Паулиньо и прокара топката покрай вратаря - 2:1. Така румънецът разплака бившия си отбор ЦСКА, след като именно той реализира и двете попадения в първата среща.

 

Все пак ЦСКА донякъде върна интригата с втори гол в 82-ата минута. Резервата Роланд Алберг се разписа след грешка на Митрев - 2:2. Жеферсон центрира не много добре отляво, стражът на "сините" обаче не успя да улови топката, пропусна я под плонжа си и холандецът вкара в опразнената врата. С това се изчерпаха интересните ситуации в мача, след който радостта заслужено е за "синя" България.

 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки