Сензациите в пресата: Хореография за 10 бона подготвя синята агитка за финала

Минев остава в Ботев поне още 1 г., половин дузина играчи под въпрос за ЦСКА

Сензациите в пресата: Хореография за 10 бона подготвя синята агитка за финала
Най-интересните теми от българския печат днес, 28 април:
 
„Тема спорт”: Хореография за 10 бона подготвя синята агитка 
 
Организираните фенове на Левски си поставиха за цел да съберат 10 хиляди лева, с които да бъде подготвена зрелищна хореография за финала за Купата на България със Славия.
"Сините са на финал! Сектор Б е на финал! Кампания за хореография! Зазоряването изглежда все по-близо, но последната крачка все още не е извървяна! На 9 май стадион "Васил Левски" трябва да е изпълнен до краен предел и всички, заедно като един, да дадем крила на сините любимци! За целта обявяваме старт на кампания за събирането на необходимите за подобаваща хореография средства! Целта е 10 000 лева, които ще ни дадат възможността сектор Б отново да изглежда впечатляващо. Може да дарите no PayPal, банков път, както и в урните, които ще обикалят стадиона в предстоящите мачове", се казва в съобщение на привържениците.
Ентусиазмът сред сините фенове е голям, защото клубът не е печелил трофей от 2009 година насам - тогава завоюва титлата. Купата на България пък бе спечелена за последно от Левски през 2007-а. От ПФЛ обявиха, че при изчерпване на пуснатите в продажба 30 хиляди билета има възможност да бъдат отпечатани още.
 
„Тема спорт”: Половин дузина играчи под въпрос за ЦСКА
 
ЦСКА ще опита да освежи състава си през лятото не само с привличането на солидни попълнения, но и като се раздели с тези, които не оправдаха очакванията. Под въпрос е оставането в отбора на близо половин дузина играчи.
Както е известно, намиращият се в силна форма Енрике е под наем от Атлетикр Минейро до края на сезона и армейците вече преговарят да го задържат и през следващата кампания. Най-вероятно Енрике пак ще бъде преотстъпен от бразилския клуб на ЦСКА. Наскоро неговият агент бе в София за преговори с армейците и на този етап те са се развили благоприятно.
Клубът може да се раздели под една или друга форма с Барт, Лое, Укра и Пинто. На първите трима договорите им изтичат през лятото и на този етап не е взето решение дали да бъдат подновени. Пинто пък разочарова през настоящия сезон. Неговите права бяха придобити от ЦСКА през миналото лято, но с оглед изявите му е доста вероятно кариерата на халфа да продължи в друг клуб и той да бъде продаден.
Много е възможно армейците да се разделят и с един от вратарите си. Черниаускас и Китанов имат договори до 2019 г., но едва ли и двамата ще останат в Борисовата градина и през следващия сезон.
 
„Меридиан мач”: Минев подписва с Ботев за поне още 1 г.
 
Ветеранът Йордан Минев ще удължи договора си с Ботев за още един сезон. Универсалният защитник, който в България игра и за ЦСКА, а буквално пишеше история с Лудогорец, за който вкара и гол в групите на Шампионска лига за победата с 1:0 над Базел през 2014 г., не мисли за оттегляне от професионалния спорт. На 15 октомври той и близнакът му Веселин, който в момента е част от Верея, ще навършат 38 години. Николай Киров обаче е изключително доволен от представянето на Данчо Минев през сезона и е на мнение, че той е най-стабилният защитник в състава му. Белия не крие и че ветеранът показва отлични резултати на функционалните тестове, тренира усърдно и по много чисто физически показатели превъзхожда далеч по-младите си съотборници.
Очаква се от играчите с изтичащи контракти предложение за удължаване да получи и Лазар Марин. Вече стана ясно, че Пламен Димов ще се раздели с клуба след края на сезона. Той разочарова треньора си с поредицата от груби грешки, последната от които бе във втория мач от полуфинала със Славия за Купата. Димов направи безумен фаул срещу Ивайло Димитров при дузпата, която Косъма превърна в гол.

 

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки