ИСТОРИЧЕСКО: Витоша с дебютна победа в елита! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море загуби с 0:1 в Бистрица и домакините най-после стигнаха до победа в Първа лига

ИСТОРИЧЕСКО: Витоша с дебютна победа в елита! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мач номер 32 на Витоша (Бистрица) в българския футболен елит се превърна в паметен за клуба, тъй като новаците се поздравиха с дебютна победа в Първа лига.

Те се наложиха с минималното 1:0 над Черно море пред погледите на националния селекционер Петър Хубчев и на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, след като в предния кръг изпуснаха успеха малко преди края на визитата си срещу Пирин в Благоевград.

„Моряците” имаха сериозни кадрови проблеми за срещата и пристигнаха в Бистрица без шестима от основните си състезатели, а това даде отражение.

Единственото попадение в двубоя реализира от дузпа опитният Даниел Пеев в 36-ата минута, а след паузата Фабио Мартинш можеше да изравни за гостите, но след рикошет неговият удар срещна гредата.

В началото Стефан Христов и Орлин Старокин имаха шансове да открият резултата, а в 30-ата страхотен такъв за гостите пропусна Радослав Василев, който не намери целта от непосредствена близост.

В 35-ата минута вратарят на „моряците” фаулира Даниел Кутев в пеналта и Витоша получи дузпа, която Даниел Пеев превърна в гол.

Така почивката дойде при резултат 1:0, а малко след подновяването на играта само късметът спаси домакините, тъй като удар на новата придобивка на гостите Фабио Мартинш срещна гредата след рикошет.

Това се случи в 52-ата минута, а седем по-късно отново португалецът отправи изстрел, но над вратата.

В заключителната част пропуски за гостите направиха още Даниел Димов и резервата Георги Божилов, така че в крайна сметка те останаха с празни ръце и имат 40 точки в актива си, заемайки второто място в крайното класиране на група „А” от Втората осмица на Първа лига. 

Витоша финишира на последна позиция с едва 13 пункта от 32 опита, но поне последният се оказа успешен и тимът ще започне със самочувствие плейофите за спасение срещу Дунав (Русе).

СТАТИСТИКА:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки