Радуканов: Нямахме друг избор освен да играем прибрано

Наставникът на Пирин очкава отборът му да се противопостави на Етър с "пирински дух"

Радуканов: Нямахме друг избор освен да играем прибрано

 Треньорът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов не бе твърде разочарован след загубата от Славия (1:2). Той имаше доста кадрови проблеми за този двубой и трябваше да разчита на много млади играчи. Вече е ясно, че “Орлетата” ще играят в мача за оцеляване срещу Етър, като наставникът заяви, че в този сблъсък ще разчита основно на пиринския дух.

“Поздравявам Славия с победата. Също и нашите футболисти за себераздването, най-вече Костадинов и Попев, които от доста години са в Благоевград и се налага да изпадат в такива ситуации. Те са мъжки момчета, които показват какво е футболът. Днес някои играчи направиха дебют, почти никой не игра на своя пост, но такава е ситуацията и се наложи така да процедираме. Създадохме 4-5 ситуации, но видяхте в защита какво се случва. Траянов се наложи да е десен бек, което не е неговата позиция”, заяви Радуканов.

“С тези момчета нямах друг избор освен да играем по-прибрано. Решихме да действаме по този начин и можеше и да издържим. Нормално бе да има и грешки при тези млади момчета, няма от какво да съм недоволен, но има още да растат. Озадачен съм, че в такъв спокоен мач бяха толкова притеснени. Футбол със страх не се играе. Всичко падна на гърба на по-опитните, но те се справиха и аз съм доволен”, каза още наставникът.

Той похвали специално Конър Хендерсън и Флорент Боджадж, които изработиха почетното попадение за гостите в края.

“Радвам се за тези момчета. Привлякохме ги в нашия отбор и не сме сбъркали. Чужденци да играят по този начин в тази обстановка, заслужават само адмирации. Те показват как трябва да играят българските футболисти. Идват от Англия и винаги се раздават на максимум. Така трябва да подхождат всички”, допълни още специалистът.

“Обстановката при нас е трудна, защото ни липсват качествени играчи като бройка. Имаме 10 титуляри и 6 юноши. Даваме максимума и се опитваме да работим. Ръководството също се опитва да прави каквото може. Има забавяне на преми и това оказва негативно влияние, но за мен играчите са герои и ще направим всичко възможно да изпълним поставената цел. Затова казвам, че няма от какво да съм недоволен, както и никой в Благоевград не може да има претенции към тези футболисти”, сподели още Радуканов.

Накрая той каза мнението си и за предстоящия бараж с Етър за оставане в елита. “Ще се противопоставим на Етър с пиринския дух, само това ни остана. В техния отбор на всеки пост имат добри футболисти, имат и добър треньор, доста ще ни е трудно, но ние ще се борим до последно. Всеки, който играе с Пирин, ще му е трудно”, завърши специалистът.

Треньорът на Пирин: Не отписваме мача със Славия, ще се надиграваме

„Тежкото тепърва предстои“, посочи Петър Златинов преди мача с Кариана

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

Един под въпрос в Пирин за мача с Ботев

Олимпиакос окуця след Локо Пд и отмени контролата с „орлетата“

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Петър Златинов: Младите момчета имат нужда от подкрепа и самочувствие

„Ще искам повече концентрация във важните моменти“, каза в треньорът на „орлетата“

Бивш ас на Пирин подписа в Турция

Аймен Суда ще играе в Карабюкспор

Петър Златинов: Царско село е фаворит срещу Пирин

„Смятам, че силите във Втора Лига са изравнени и непобедими съперници няма“, каза треньорът на „орлетата“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки