Ботев може да направи Лудогорец шампион още днес

"Червените" не запълниха групата, пловдивчани без Жоао Пауло

Ботев може да направи Лудогорец шампион още днес

Ботев посреща ЦСКА днес от 20:15 часа в Коматево в двубоя на отборите, елиминирани по-рано през тази седмица в 1/2-финалите за Купата на България. Драматичното отпадане на армейците и пловдивчани до голяма степен обезсмисли и остатъка от сезона им. Ако ЦСКА загуби днес, Лудогорец и на теория ще си подпечата 7-а поредна титла.

 

Ботев пък изключително трудно би могъл да мръдне по-нагоре от петото място в класирането, което заема в момента.
 
ЦСКА дори не събра група от 18 играчи за визитата, като отпътува за Пловдив със 17 футболисти. Цели 7 са контузени - Китанов, Дюлгеров, Барт, Манолев, Укра, Енрике и Каранга. При настоящата ситуация Стамен Белчев е силно ограничен най-вече в защита. Десен бек ще е Стойчо Атанасов, отляво се очаква да стартира Жеферсон, а в центъра двойка ще са Чорбаджийски и Бодуров. На пейката ще има само един бранител - навършилият наскоро 18 г. Емануил Личев. 17-годишният Валентин Антов пък се очаква да стартира днес като вътрешен халф. В двубоя с Берое (1:1) той записа 90 минути в тази зона до Лое и най-вероятно двамата отново ще оформят партньорство. Малинов пък се очаква да остане резерва. От една страна, той доскоро лекуваше контузия, а от друга - виси с картони и при нов ще бъде наказан за З мача, което би го лишило от състезател ни права за мачовете с Лудогорец навръх 5 май, с Верея и с Левски.
 
"Червените" едва ли ще рискуват с пускането на Десподов като титуляр. Той е готов за около едно полувреме. Бързакът не е в оптимална форма след близо 20 дни в лазарета. Като ляво крило най-вероятно ще действа Александър Георгиев. 0тдясно пък се очаква да стартира игралият едно полувреме срещу Левски - Джеси. Тиаго вероятно ще седне на пейката за сметка на Алберг.
 
"Всички сме страшно разочаровани от случилото се в сряда. Ботев е един от силните отбори, особено като домакин", заяви Белчев пред клубния сайт на ЦСКА.
 
Неговият колега в Ботев Николай Киров е наказан за тази среща и тимът ще бъде воден от Иван Кочев. Голмайсторът през пролетта Жоао Пауло няма да е титуляр, тъй като е тренирал на облекчен режим след реванша за купата със Славия (0:1). Атаката срещу ЦСКА ще бъде водена от Стивън Петков.
 
Ботев е без наказаните след мача с "белите" Афонсо (1 мач) и Пламен Димов (2мача). После9ният обяви, че двубоят със Славия е бил последният му за Ботев.
 
НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки