Милан потрепери, но все пак се върна към победите в Италия (РЕЗУЛТАТИ)

"Росонерите" се задържаха в битката за Лига Европа

Милан потрепери, но все пак се върна към победите в Италия (РЕЗУЛТАТИ)

Милан победи като гост Болоня с 2:1 в мач от 35-ия кръг на Серия А, с което приключи серията си без спечелен мач в Италия на шест. 

"Росонерите" доминираха на терена до 60-та минута, като първият гол падна сравнително късно, когато в 34-та минута Патрик Кутроне получи топката на границата на наказателното поле и подаде към Чалханоглу, който с мошен изстрел от дистанция прониза Миранте. 

В 42-та минута обаче домакините върнаха гол след меле в наказателното поле на Милан и точен изстрел на Орсолино. Положението обаче трябваше да бъде преразгледано на VAR и съдията Пиеро Джакомели отсъди игра с ръка на Паласио, което анулира гола. 

Това даде импулс на гостите и в първата минута на продължението Джакомо Бонавентура удвои аванса на своя тим след добра игра в наказателното поле и точен диагонален изстрел. 

След почивката Милан показа още по-добра игра, но "росонерите" регистрираха шокиращи пропуски. Първо в 51-та минута Патрик Кутроне пробва удар по земя, който се отби от дясната греда, а при добавката Сусо пропусна. Малко след това отново Сусо получи топката сам срещу вратаря, но ударът му с по-слабия десен крак излетя високо над целта. 

В 60-та минута пък Сусо проби добре в наказателното и пусна перфектна топка за Кутроне, който обаче стреля в обсега на Миранте и също не успя да отбележи. 

Болоня постепенно взе инициативата и в 74-та минута Себастиан Де Мело изравни с глава след нова неубедителна игра на отбраната на Милан. "Росонерите" се прибраха в своята половина до края на мача, за да защитят успеха си, като на няколко пъти бяха близо да допуснат нов гол, но все пак си тръгнаха от Болоня с пълния комплект точки, който ги задържа в битката за Лига Европа, макар все още да са седми с точка по-малко от шестия Аталанта. 

Всички резултати от днешните мачове в Серия А:


Болоня - Милан 1:2
Сампдория - Каляри 4:1
Аталанта - Дженоа 3:1
Верона - СПАЛ 1:3
Беневенто - Удинезе 3:3

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В НАШАТА ВИДЕОГАЛЕРИЯ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки