УНИКАЛНА ДРАМА! Лудогорец ликува със Седмата! (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА пропусна дузпа в 95-та минута и сдаде окончателно титлата

УНИКАЛНА ДРАМА! Лудогорец ликува със Седмата! (ВИДЕО+СНИМКИ)

България има своя нов-стар шампион! Лудогорец трумфира с титлата в Първа професионална лига за седма поредна година, след като главният им конкурент за първото място през този сезон ЦСКА загуби гостуването си на Ботев с 2:1 в луд мач и така остана на цели 13 точки разлика от върха четири кръга преди края. 

Така разградчани ще пристигнат за гостуването си на "армейците" на 5 май като шампион на България и ще вгорчат празненствата на клуба по случай юбилея.

Срещата на базата "Коматево" започна по-активно за домакините, като последователно Жоао Паоло, Неделев и Стивън Петков отправиха удари по посока на Черниаускас. 

В 31-та минута падна и първото попадение, след като стражът на ЦСКА подаде на Бодуров, който сгреши фатално при изнасянето и Паоло открадна топката и сам срещу вратаря на гостите не сбърка, за да открие за 1:0. 

В 39-та ЦСКА можеше да изравни, но хубаво центриране по земя на Джеси не успя да намери Бланко в малкото наказателно поле. Веднага след подновяването на играта обаче "армейците" отбелязаха изравнително попадение. в 48-та минута Хеан Бланко беше намерен в наказателното поле с хубаво центриране на Тиаго от пряк-свободен удар и нападателят на гостите отбеляза с глава. 

Само три минути по-късно Десподов също прати подаване в наказателното поле, което намери Бодуров, но ударът с глава на защитника беше избит от Кайзер в последния момент, тъй като падаше точно под напречната греда. 

В 55-та минута обаче Стивън Петков отбеляза поредното си попадение през този сезон, след като Минев прати перфектно центриране в наказателното поле, където Петков от воле заби топката в левия паяк на Черниаускас за 2:1. 

Минута след това Ботев можеше да отбележи и трети гол, но Неделев пропусна сам срещу вратаря, а Жоао Поало не успя да прати топката в мрежата при добавката. 

В последвалите минути ЦСКА се опита да изнесе играта в половината на Ботев, като на няколко пъти всяха смут в защитата на "канарчетата", но до опасни удари не се стигна. В 77-та минута пк Жоао Паоло имаше възможност да сложи точка на спора, след като получи топката малко след центъра при контраатака и се устреми светкавично към вратата на Черниаускас, но ударът му мина покрай вратата. 

В 84-та минута Александър Георгиев можеше да спаси точката за ЦСКА, след като получи в малкото наказателно поле и стреля, но Кайзе спаси с добър плонж към футболиста на гостите. 

Така ЦСКА записа третата си загуба за сезона и първа от отбор различен от Лудогорец, след като разградчани нанесоха две поражения на "армейците" - с 0:1 като гост на 22 юли миналата година и с 3:2 като домакин в първата им среща от плейофната фаза през пролетта. 

Драмата обаче беше оставена за самия край, след като в последната минута от продължението ЦСКА получи право да изпълни корнер, при който удар с глава беше спрян от Йордан Минев с ръка на голлинията и защитникът на Ботев беше изгонен, а "армейците" получиха право да изпълнят дузпа и да запазят шансовете си за титлата живи. 

Хеан Бланко обаче пропусна от бялата точка, след като Кайзер улови ъгъла, с което дойде и последния съдийски сигнал, който узакони както победата на Ботев, така и титлата на Лудогорец в първенството!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки