Драма до последен дъх! Реал е на финал! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Мадридчани удържаха 2:2 и отстраниха баварците

Драма до последен дъх! Реал е на финал! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Реал (Мадрид) е първият финалист в Шампионска лига през сезон 2017/2018. "Белия балет" завърши 2:2 с Байерн (Мюнхен) в мача-реванш от полуфиналите на турнира. 

Двата отбора сътвориха истински спектакъл на "Сантиаго Бернабеу", като показаха, че който и да се класира за последната среща в Киев, няма да бъде незаслужено. Победата от 2:1 в първия мач обаче се оказа решаваща за Реал, който се класира за петнайстия си финал в историята на турнира за купата на европейските шампиони и четвърти в последните пет години. 

Срещата в Мадрид започна шеметно за гостите, които oткриха след само 184 секунди игра. Томас Мюлер прати топката в наказателното поле, където Рамос спря Толисо, но кълбото се отби от халфа на Байерн и се озова в Кимих, който от близка дистанция отбеляза. 

Домакините се опитаха веднага да отговорят на предизвикателството като в 7-та минута Роналдо стреля неточно, но само четири минути по-късно Карим Бензема беше намерен на далечната греда от Марсело и с глава изравни резултата. 


Двубоят продължи в шеметно темпо, като атаките се редуваха една след друга и Байерн изглеждаше като по-опасния отбор на терена. Малко след 30-та минута Мюлер, Левандовски и Хамес отправиха последователно удари към Кейлор Навас, но топката не попадна в мрежата. 

В самия край Роналдо имаше шанс да отбележи, но удар с левия крак в близкия ъгъл на вратата беше спасен от Улрих. В продължението на първата част дойде и много спорна ситуация, след като Кимих центрира отляво и топката се отби от ръката на Марсело в наказателното поле, което изглеждаше като дузпа, но Джунейт Чакър не отсъди такава. 

Второто полувреме започна по подобие на първото, след като само 12 секунди след подновяването на играта Толисо върна топката към Улрих, който допусна фрапантна грешка в наказателното поле, неуспявайки да играе с нея и това изведе Бензема на празна врата, като французинът нямаше как да пропусне и Реал поведе с 2:1. 

След като вече изоставаше в резултата, Байерн хвърли всички сили напред, като в 51-та минута Алаба застраши Навас, но костариканецът улови. В 54-та минута пък Марсело намери перфектно Кристиано Роналдо на чиста позиция в наказателното поле, но от три метра звездата на "белия балет" прати топката далеч над целта. 

Това се оказа ключов пропуск с оглед на общия резултат, тъй като в 63-та минута Хамес Родригес изравни за 2:2, след като първо негов удар от границата на наказателното поле беше блокиран, но при добавката колумбиецът не сбърка от малък ъгъл. 

Това очаквано даде импулс в играта на немците и в 74-та минута получиха отличен шанс да отбележат решаващия гол, но удар на Толисо от наказателното поле беше спасен от Кейлор Навас с невероятен рефлекс. 

Последните минути Байерн продължи да създава положения, но удари на Хумелс и Рибери не намериха целта, като Навас отново беше над всички, изпреварвайки на няколко пъти играчи в червено, които можеха да засекат топката във вратата. В последната секунда от двубоя пък капитанът на гостите Томас Мюлер пропусна да засече от отлична ситуация на далечната греда, след което дойде и последният съдийски сигнал на Чакър, който ознаменува класирането на Реал. 

Така "белия балет" вече очаква да разбере кой ще бъде съперникът им на 26 май в Украйна, като утре това ще определят Ливърпул и Рома на "Стадио Олимпико", като англичаните излизат за битка с аванс от 5:2 от първия мач.

Клоп: Аталанта продължава заслужено

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

Треньорът на Милан: Рома показа повече качества

Вижте какво каза Стефано Пиоли

Треньорът на Рома: Победихме Милан с динамика, интелект и тактика

Вижте какво каза Даниеле Де Роси

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Шчесни и Милик на линия за Каляри

Мойс Кийн аут за мача от Серия А

Фиорентина с една крачка по-близо до Атина (ВИДЕО)

120 минутна драма на "Артемио Франки"

Астън Вила на полуфинал след драма с дузпи (ВИДЕО)

Сълзи във Франция след силна игра и пирова победа на Лил

Валверде: Ман Сити играе по-добър футбол от нас, но ние сме Реал

„Те мислеха, че сме мъртви, но ние победихме“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки