Способни ли са „вълците“ на ново чудо в Рим?

"Тук сме, за да се борим за нашите мечти“, каза Клоп преди полуфинала Рома – Ливърпул

Способни ли са „вълците“ на ново чудо в Рим?

Способен ли е отборът на "Рома" на ново чудо на "Олимпико"?

Това ще разберем тази вечер, когато римските "вълци" приемат "Ливърпул" в реванш от полуфиналите в Шампионската лига, който ще определи съперника на "Реал" Мадрид в битката за трофея на 26 май.

Мърсисайдци спечелиха първата среща в Англия с 5:2, а решителният сблъсък тази вечер започва в 21:45 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action.

Само преди няколко седмици играчите на Еузебио ди Франческо шокираха света, елиминирайки "Барселона" след загуба с 1:4 в първия мач в Испания.

"Трябва да желаем силно този обрат и да дадем всичко от себе си. Трябва да сътворим нещо наистина велико. Трябва да вярваме и с този характер, с тези фенове зад гърба и с тази страст около отбора да опитаме да направим още едно чудо. Чудо е най-точната дума", каза наставникът на "Рома".

"Тук сме, за да се борим за нашите мечти. Много хора си мислят, че "Рома" просто трябва да победи с 3:0. Това обаче е доста голям резултат. Ние също ще сме на терена, няма да си останем в съблекалнята", каза от своя страна Юрген Клоп на пресконференцията преди мача.

"Ливърпул" се цели в осми финал в Шампионската лига и първи от 2007-а, когато мърсисайдци загубиха битката за трофея от "Милан".

"Вълците" са в топ 4 едва за втори път в своята история след 1984 г. Тогава те губят финала на "Олимпико" след дузпи именно от англичаните.

Преди старта на този сезон в Турнира на богатите само два отбора бяха преодолявали пасив от ранга на 2:5. На 1/8-финалите през 2017-а "Барселона" загуби от ПСЖ с 0:4, но записа феноменална победа с 6:1 в реванша на "Камп ноу". През сезон 2003/04 "Депортиво" Ла Коруня отстъпи с 1:4 като гост на "Милан", но продължи напред след успех с 4:0 в ответния мач.

Треньорът на домакините Ди Франческо няма да може да разчита на контузения Диего Пероти. До последно ще се решава за Кевин Строотман, който също страда от травма.

Мениджърът на гостите Юрген Клоп има далеч по-сериозно проблеми с реденето на състава. Алекс Окслейд-Чембърлейн получи тежна контузия в първия мач и е аут до края на сезона. С травми са Адам Лалана, Емре Джан и Жоел Матип, а Садио Мане е под въпрос.
Клоп: Аталанта продължава заслужено

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

Треньорът на Милан: Рома показа повече качества

Вижте какво каза Стефано Пиоли

Треньорът на Рома: Победихме Милан с динамика, интелект и тактика

Вижте какво каза Даниеле Де Роси

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Шчесни и Милик на линия за Каляри

Мойс Кийн аут за мача от Серия А

Фиорентина с една крачка по-близо до Атина (ВИДЕО)

120 минутна драма на "Артемио Франки"

Астън Вила на полуфинал след драма с дузпи (ВИДЕО)

Сълзи във Франция след силна игра и пирова победа на Лил

Валверде: Ман Сити играе по-добър футбол от нас, но ние сме Реал

„Те мислеха, че сме мъртви, но ние победихме“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки