Атлетико излъга Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Дюшекчиите" победиха "артилеристите" на реванша в Мадрид

Атлетико излъга Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атлетико (Мадрид) победи гостуващия Арсенал с 1:0 на своя "Уанда Метрополитано" в реванш от полуфиналите на Лига Европа и с общ резултат 2:1 се класира за финала на турнира.

 

Първата среща в Лондон завърши при резултат 1:1. Това бе мач №250 за Арсен Венгер и последен за него начело на "топчиите" в евротурнирите.

 
Треньорът на домакините Диего Симеоне беше наказан заради поведението си в първия мач и изгледа реванша от трибуните, където бе и тенис звездата Рафаел Надал, а от скамейката отбора ръководеше Херман Бургос.
 
 
„Дюшекчиите” бяха по-активни в началните минути, а в 6-ата Диего Коста отправи първия опасен удар от малък ъгъл, но топката мина над вратата. Малко след това капитанът на гостите Лоран Косчелни се контузи. Френският национал се подхлъзна и без чужда намеса падна на тревата, изпивайки неописуема болка. Централният защитник на „топчиите” бе изнесен на носилка и заменен от Калъм Чембърс.
 
 
Постепенно „артилеристите” изнесоха играта в предни позиции, но не застрашаваха сериозно вратата на Ян Облак. В 28-ата минута Диего Годин изби топката при остро центриране на Месут Йозил. След още десет минути игра Коке от домакините шутира силно и топката премина близо до гредата, а малко след това и Антоан Гризман не намери целта.
 
 
В добавеното време на първата част Атлетико организира бърза атака и Гризман изведе чудесно Диего Коста (45+2), който прехвърли Давид Оспина за 1:0.
 
В началото на втората част Йозил имаше шанс да изравни, но в последния момент топката му бе избита. В 59-ата минута Гризман шутира неточно от пряк свободен удар, а четири минути след това Ян Облак спаси изстрел на Джака.
 
В 67-ата минута Диего Коста комбинира с Гризман и французинът шутира, но защитник блокира удара, а Оспина хвана топката. Появилият се като резерва за гостите Мхитарян отправи опасен удар в 71-ата минута, но кълбото мина на сантиметри от гредата. В 83-ата минута Диего Коста бе заменен от Фернандо Торес, който записа последно участие с екипа на Атлетико в евротурнирите. Хлапето имаше шанс дори да се разпише, но Оспина отрази удара му.
 
В крайна сметка домакините спечелиха минимално и се класираха за финала в Лион на 16 май. Тимът от Мадрид вече е печелил трофея през 2010 и 2012 година.
Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Рома смачка Милан в Европа (ВИДЕО)

Леверкузен на пътя на "вълците" на полуфиналите

Гасперини за реванша с Ливърпул: Най-важният мач в историята

„Наясно сме, че няма да е лесно“, заяви треньорът на Аталанта

Еуфория в Рим! "Олимпико" разпродаден за Рома - Милан

"Вълците" на крачка от трети пореден полуфинал

ОБЗОР: Бенфика и Леверкузен с домакински успехи (ВИДЕО)

Резерви зарадваха "аспирините" - резултати от Лига Европа

Рома мечтае за трети пореден финал в Европа (ВИДЕО)

"Вълците" обезличиха Милан на "Сан Сиро"

Алонсо: Има време за Бундеслигата, мислим само за Уест Хем

Вижте какво заяви треньорът на „аспирините“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки