Сензациите в пресата: Соченият за нов треньор на ЦСКА прибира по 20 000 евро на месец

Марселиньо с проблеми преди дербито, Локо Пд се разбра с още 3-ма титуляри

Сензациите в пресата: Соченият за нов треньор на ЦСКА прибира по 20 000 евро на месец

 

„24 часа”: Марселиньо с проблеми преди дербито

 

Травма мъчи един от асовете на Лудогорец - Марселиньо, преди мача срещу ЦСКА. Бразилецът с нашенски паспорт се оплаква от напрежение в бедрото след успеха в миналия кръг срещу Верея. Марселиньо засега тренира на облекчен режим, като от лекарския щаб на разградчани се опитват да го възстановят за дербито.

Вратарят Ренан дос Сантос се е оправил от контузия и ще се конкурира с Хорхе Броун за титулярното място. Наказаният Яцек Горалски пък бе пратен във втория отбор, за да помага за победа над Оборище, която го оставя във Втора лига. Травма в глезена лекува виканият и в първия отбор талант от школата на Лудогорец Доминик Янков, който заедно със Светослав Ковачев влиза в плановете на Херо за по-трайно присъствие през следващия сезон.

 

„Тема спорт”: Соченият за нов треньор на ЦСКА прибира по 20 000 евро на месец

 

Спортният директор на Цървена звезда Митар Мъркела коментира бъдещето на треньора Владан Милоебич, който е вариант №1 за ЦСКА от лятото. "Наясно сме със ситуацията. Говоря всеки ден с Владан. Силно се надявам нашите амбиции и нови цели да съвпаднат с неговото виждане. Изгарям от желание да ви кажа, че той е подписал нов договор. Но, уви, не мога да го направя, защото това не се е случило. Така че изобщо не е сигурно, че ще задържим Милоевич. Наш приоритет е да преподпишем с Владан и да продължим развитието на нашия клуб. Но в момента не мога да ви кажа на сто процента", заяви Мъркела.

Според информация на "Тема спорт" през този сезон Милоевич получава в Звезда месечна заплата в размер на 20 000 евро, а, разбира се, ще получи и солиден бонус за спечелването на титлата, което стана факт предсрочно. 48-годишният специалист има предложение от сръбския гранд за нов контракт, което обаче е за същата заплата. Въпреки страхотния сезон на него не му е предложено увеличение на месечното възнаграждение. Звезда не само спечели категорично първенството, но игра и пролетни мачове в Лига Европа. ЦСКА е заинтригувал много сериозно Милоевич с предложението си, като между армейците и треньора вече е имало няколко разговора.

Според запознати сърбинът е посрещнал с голям интерес идеята да поеме ЦСКА. Специалистът все още не е дал окончателен отговор, а към него има запитвания и от други клубове, но се очаква яснота да има около 20 май, когато приключва сезонът и в Сърбия, и в България. Милоевич е разколебан дали да остане в Звезда, от една страна, заради това, че не му се предлага увеличение на заплатата, а от друга, защото част от основните футболисти ще напуснат през лятото.

 

„Меридиан мач”: Локо Пд се разбра с още 3-ма титуляри

Капитанът на Локо (Пд) Веселин Марчев, голмайсторът на тима през този сезон Димо Бакалов и бившият младежки национал Димитър Велковски ще продължат кариерата си на „Лаута". Тримата са се разбрали по всички въпроси със собственика на клуба Христо Крушарски. Бизнесменът отказа да коментира детайли от преговорите, но по информация на „Меридиан мач" от клуба скоро официално ще потвърдят споразуменията с футболистите, които са твърди титуляри, откакто Бруно Акрапович пое тима. В последните месеци най-сериозно е израстването при Велковски. Юношата на Ботев (Bp) и Локо (Сф) преодоля първоначалните трудности и прави все по-силни мачове като ляв бек, въпреки че до този сезон бе използван предимно в халфовата линия и с изявите си там си заслужи и повиквателните в тима до 21 години.

И тримата имат амбиции да помогнат на отбора да преследва по-високи цели през новия сезон. Те са се разбрали и за това при какви конкретни условия от Локо (Пд) ще ги пуснат в друг клуб. До момента своя договор с „черно-белите" вече е подновил и таджикът, който има и руски паспорт, Парвизджон Умарбаев. Очакванията са, че и четиримата ще са титуляри в днешния първи мач срещу Славия от баражите за седмото място.

 

НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки