Брайтън удари Ман Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Чайките" със знаменита победа

Брайтън удари Ман Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

Брайтън победи гостуващия Манчестър Юнайтед с 1:0 в среща от 37-ия кръг на английската Висша лига и си гарантира оставането в елита.

 

Паскал Грос (57) реализира гола за успеха на „чайките”, които записаха знаменит успех над "червените дяволи", побеждавайки ги за втори път в историята след 1982 година, когато печелят с 1:0 пак на свой терен.

 
Гостите вкараха гол още в 3-ата минута, когато Фелайни се разписа с глава след центриране на Рашфорд от фаул. Попадението обаче не бе признато, тъй като белгийският национал бе в засада. Домакините отвърнаха с удар на Дейл Стивън в 7-ата минута на сантиметри покрай вратата на Де Хеа, който шест минути по-късно спаси силен шут на Паскал Грос. Испанският страж отрази с блестящ рефлекс и удар на Глен Мъри в 20-ата минута, а пет минути след това се намеси и при силен изстрел на Искиердо. „Чайките” продължиха да са по-активни и в 35-ата минута Де Хеа трябваше отново да се намесва след удар на излезлия сам срещу него Грос.
 
 
„Червените дяволи” започнаха втората част с удар на Пол Погба в 50-ата минута, когато вратарят Матю Райън спаси.  В 57-ата минута Искиердо центрира почти до аутлинията, а Паскал Грос с глава вкара за 1:0. Маркос Рохо се намеси, но въпреки твоа топката бе преминала голлинията. Четири минути след гола Брайтън претендираше за дузпа за нарушение срещу Антони Нокер, но съдията Крейг Поусън не посочи бялата точка. В 65-ата минута след удар на Искиердо топката премина близо до гредата.
 
 
В 71-ата минута Рашфорд отправи силен изстрел от границата на наказателното поле, но Матю Райън спаси, а минута по-късно хвана топката и след удар на Джеси Лингард. Последваха неточни удари на Антони Марсиал, а в 87-ата минута французинът подаде към Лингард, който отправи неточен удар, но претендира, че е бил изблъскан от защитник. И в тази ситуация съдията си замълча.
 
С този успех Брайтън събра заветните 40 точки и се изкачи на 11-а позиция, гарантирайки оставането си в елита на английския футбол. Манчестър Юнайтед остава втори със 77 точки и пет повече от Ливърпул.
Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки