Детето чудо Лили Георгиева: Ще им натрия носовете

Не ми дават да се състезавам, това ме амбицира, допълни бегачката

Детето чудо Лили Георгиева: Ще им натрия носовете
Детето чудо на българската атлетика Лиляна Георгиева се закани да натрие носовете на всички, които се опитват да попречат на нейната кариера.
 
Талантливата бегачка на дълги разстояния не е допускана до състезания, след като се раздели със своя предишен клуб Тракия. Дълги години тя се готвеше при Радмила Станкович, но реши да потърси промяна.
 
„Правилата по документи не са ми спрени, но не ме допускат до участие в състезания. Никой не казва каква е причината. Бях наясно, че ще има проблеми, когато реших да сменя моя клуб. Готова съм да пропусна цялата година, ако се налага", заяви талантът пред "България днес".
 
След дълги години съвместна работа Лили Георгиева реши да смени своята треньорка. Апогеят на тяхното сътрудничество беше сребърен медал от европейското първенство за девойки до 20 г. на 1500 м през 2017 г. В състезанието 17-годишната бегачка счупи поредния национален рекорд.
 
„Реших се на промяната заради неразбирателство с моята треньорка - откровена е Лили Георгиева. - Отношенията ни се обтегнаха. Работехме мъчно. Не ни се получаваше в последната година и половина.
 
По медиите изглеждаше сякаш се разбираме, но само аз си знам какво ми е било. Нямам намерение да вадя на бял свят кирливите ризи, ала нещата са доста."
 
Момичето израства и все още живее в Дом за деца, лишени от родителски грижи. В момента тя вече се готви при нова треньорка - Йорданка Аризанова.
 
„Мисля, че ще вървя уверено напред. Откакто смених клуба, съм много по-мотивирана. Когато си тръгвах, ми казаха, че повече няма да се състезавам, но се надявам да ги опровергая и да им натрия носовете. Смятам да се реализирам в атлетиката", амбицирана е Лили.
 
Георгиева продължава да има проблеми със спортното училище. Преди да започнат скандалите с нея, от школото не са й правели проблеми, ако пропуска занятия заради тренировки. Причината е, че нейната предишна наставничка Радмила Станкович работи като преподавател там.
 
„Изведнъж започнаха да се събират отсъствия. Сега съм на самостоятелно обучение и ще трябва да карам около 15 изпита.
 
Най-странното е, че на 19 февруари ме избраха за Спортист №1 на училището, а следващата седмица искаха да ме изключат заради напускането на клуба", разкрива младата атлетка.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки