Тихомир Иванов откри сезона с 10-о място

Кастер Семеня с рекорд и победа на 1500 м в Доха

Тихомир Иванов откри сезона с 10-о място
Българинът Тихомир Иванов се нареди на десета позиция при първия си старт за сезона по време на първия кръг от Диамантената лига по лека атлетика в Доха, Катар.
 
Състезателят ни в скока на височина завърши състезанието с 215 см. Тихомир започна участието си на височина от 210 см, с която нямаше проблеми. На 215 см му трябваха два опита, а на 220 см отпадна.
 
Преди надпреварата Иванов сподели, че все още е в подготвителен период и не е подходил към състезания все още. Първоначалните му планове са били да стартира директно през юни и поканата за Доха е дошла буквално преди няколко седмици.
 
Най-големите овации в Доха събра представителят на домакините - непобедимият в 11 поредни старта миналата година Мутаз Еса Баршим, който спечели в скока на височина с 240 см.
 
Кастер Семеня спечели златото на 1500 метра (жени).
 
Семеня, двукратна олимпийска и трикратна световна шампионка, подобри националния рекорд на Южна Африка и записа най-добро лично постижение на тази дистанция, като финишира първа за 3:59.92 мин.
 
Трима германци пък се качиха на почетната стълбичка в хвърлянето на копие - първи е олимпийският шампион Томас Рьолер с 91.78 метра, следван от световния шампион Йоханес Фетел и Андреас Хофман. 
 
В спринта на 100 метра при жените изненадващо спечели Мари Жозе Та Лу от Кот Д'Ивоар с лично постижение от 10.85 секунди.
 
Битката за първото място се очакваше да бъде между олимпийската шампионка Илейн Томпсън от Ямайка и световната на 200 метра Дафне Схипърс от Холандия, но Томпсън остана трета с 10.93, а Схипърс - едва шеста с 11.03. Втора на 100 метра финишира Блесинг Окагбаре от Нигерия с 10.90. 
 
В бягането на 200 метра при мъжете спечели 20-годишният американец Ноа Лайлс с нов рекорд на състезанието от 19.83 секунди. Световният шампион Рамил Гулиев от Турция остана трети с 20.11, а втори е Джерим Ричардс от Тринидад и Тобаго с 19.99. Следващата Диамантена лига ще се проведе на 12 май в Шанхай.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки