Пламен Николов: Левски спокойно ще вземе купата

Сините влязоха в игрови ритъм и са в психически подем, допълни екс вратарят

Пламен Николов: Левски спокойно ще вземе купата
Легендарният вратар Пламен Николов пазеше за Левски в единствения досега финал за Купата на България между „сините" и Славия - през 1996 г. Тогава Томас Лафчис извади отбора от терена в 75-ата минута при резултат 1:0 за „белите" и двубоят не се доигра. В крайна сметка тимът от „Овча купел" спечели служебно трофея след един от най-големите скандали в родния футбол. По-късно бронзовият медалист от САЩ'94 работи като треньор в Славия, а в момента като страничен наблюдател на ситуацията в двата клуба има достатъчно впечатления да коментира предстоящият нов исторически мач между тези съперници.
 
- Г-н Николов какви са очакванията ви за финала, който предстои в сряда? 
 
- Неприятен спомен имам от онзи мач преди 22 години. Сега се надявам, че няма да има такива неща и Левски ще вземе купата.
 
- Голяма ли е разликата между тогавашното съотношение на силите и моментното?
 
- Тогава за една седмица загубихме 3 мача. Единият с Локо (Сф), после финала и в съботата прекъснахме серията от девет поредни победи срещу ЦСКА, като паднахме с 0:1. Мисля, че в момента ситуацията е много по-благоприятна за Левски и отборът спокойно ще си вземе финала.
 
- От къде идва тази увереност?
 
- От това, че футболистите на Левски навлязоха в игрови ритъм. В началото на сезона им беше доста тежичко и загубиха много точки за първенството и то с неубедителна игра. Сега мисля, че в последните мачове нещата вървят и са в психологически подем. Няколко мача победиха, елиминираха ЦСКА на полуфинала...
 
- „Сините" обаче трябва да преборят сериозните натрупвания на негативни резултати в последните решителни мачове. Загубиха два финала за Купата - от Берое и Черно море, провалиха се в мач за титлата пак срещу Славия...
 
- Е, тук няма място за реваншизъм. Този мач си е финал за Купата на България 2018 година. Сега, ако се връщат назад кой мач са загубили, за кой мач трябва да си връщат... Славия пък къде са загубили и къде са спечелили... Става много сложно. Няма смисъл от тия неща. Предстои един мач, който играчите на Левски трябва да го изиграят на ниво. Така, както изиграха полуфиналите с ЦСКА и да си спечелят финала.
 
- Каква ще е ролята на пълните трибуни?
 
- Нормално е на такъв мач да има хора по трибуните, феновете жадуват да видят трофей след толкова години - вече 9 и са готови да помогнат с всичко, което могат. Не вярвам играчите да се стреснат от тази атмосфера. Напротив, доста по-стряскащо е, когато стадионът е празен, защото няма кой да те види какво можеш. Отвикнали сме да виждаме пълни трибуни, а това е нещо напълно нормално и така трябва да бъде във всеки мач.

 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки