Красимир Чомаков: Чувството отново да стъпя на „Армията" беше уникално

Да си фен на ЦСКА е нещо специално - религия и обич, допълни той

Красимир Чомаков: Чувството отново да стъпя на „Армията" беше уникално
Бившият халф на ЦСКА Красимир Чомаков се прибра от Италия специално за 70-годишния юбилей на любимия си клуб. От самото начало на века той живее на Ботуша, където е трансфериран именно от армейците - в Лече. Тогава около пловдивчанина се разиграва сага, тъй като италианците са платили за правата му, но не го искат в състава си. В крайна сметка Чомаков преминава в Равена и от 2000 г., с изключение на кратък период,  непрекъснато играе в Италия. Днес той е на 40 г., но още не е сложил край на състезателната си кариера. А на 9 юни ще проведе своя бенефис на стадион "Марица" в Пловдив с мач между ветерани на едноименния отбор и на армейците. В ЦСКА Чомаков играе от началото на 1998 г. до лято то на 2000-а, като записва 66 мача и 10 гола в елита. В този период печели Купата на България през 1999. Той бе част от състава през есента на 1998 година, който елиминира Белшина, Молде и Сервет, преди да отпадне от Атлетико Мадрид. На 5 май Чомаков се включи и в турнира на малки вратички на "Армията". Той беше част от отбора на ЦСКА  - Stars, който спечели надпреварата. Халфът бе сред най-аплодираните играчи, а феновете се радваха да го видят отново на "Армията" след дълго прекъсване. След двубоя с Лудогорец Чомаков даде интервю за "Тема спорт".
 
- Г-н Чомаков, честит юбилей, какво означава този ден за вас?
 
- За мен е специален ден. Феновете могат само да се гордеят с този велик клуб, с успехите на ЦСКА по целия свят, не само в Европа, а и с всички спортисти, които са минали оттук и са прославили четирите свещени букви. Да си фен на ЦСКА е нещо специално - религия и обич. Желая много успехи и радост на привържениците и все така да подкрепят отбора. За първи път от доста години гледам мач на ЦСКА на живо и останах много впечатлен от публиката. В интерес на истината обаче изобщо не съм изненадан от подкрепата й. ЦСКА винаги се е радвал на такава любов. Спомних си как беше по стадионите преди години. Искам да благодаря специално на г-н Марков и г-н Ганчев за това, че ме поканиха на юбилея. Много горд се почувствах, когато стъпих и на "Васил Левски" пред тази невероятна публика. Емоциите не могат да се опишат с думи.
 
- Как се почувствахте, когато отново стъпихте на "Армията"?
 
- Беше нещо уникално. Развълнувах се, само хубави спомени ми дойдоха. Сега, като стъпих на "Армията", се почувствах както при първия ми път тук. Моята любов към ЦСКА пламна веднага и винаги съм се стремял да се доказвам и раздавам за отбора. Мисля, че феновете са го видели и са го оценили.
 
- Кой е моментът, донесъл ви най-голяма радост в ЦСКА?
 
- Всеки мач ми е носил голяма радост. Аз не съм си и помислял, че ще играя в ЦСКА, а още по-малко пък и да се наложа. Най-голямото удоволствие за мен е, че съм останал в сърцата на феновете. Щастлив съм, че ме поздравяваха на "Армията" и се радваха отново да ме видят.
 
- Какво се случва около вас? Доколкото знам, все още играете?
 
- Да, от три години съм играещ треньор на едно малко отборче - Комакезе, участва в шеста дивизия. Приятно ми е, спокойно е. Харесва ми да предавам опита си на по-младите. Още като бях на 20-25 години, треньорите ми казаха, че съм готов и аз да бъда на пейката. Но едно е да си на терена, друго отстрани. Надявам се бъдещето да ми е светло, както мина и футболната ми кариера. Аз за себе си съм доволен. Но да видим какво ще стане - треньорството е малко... Днес си начело, утре не си. Никога не се знае, но ми доставя удоволствие.
 
- В какво състояние ЦСКА посреща 70-годишнината си?
 
- Доста по-добро, отколкото в предходните години. ЦСКА е попаднал в добри ръце. При Гриша Ганчев за кратко време се видяха резултатите.
 
- А какво още е нужно на отбора, за да спечели титлата?
 
- Проблемът идва оттам, че при предишните собственици бяха загубени няколко години развитие. Сега трябва да се наваксва, но това не става от нищото. Гриша Ганчев е сериозен и доказан човек и вярвам, че до една-две години ЦСКА ще се върне на своето място. Този момент наближава.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки