Петър Александров: Славия е тотаджийски отбор, може да избухне на финала

Загорчич върши много добра работа с неголям потенциал, каза бившият

Петър Александров: Славия е тотаджийски отбор, може да избухне на финала
Бившият таран Петър Александров е свързан, както със Славия, така и с Левски. Той е два пъти балкански шампион с белите през 1986 и 1988 година, а с екипа на сините спечели дубъл през 1994 година. Пред "Тема спорт" бронзовият медалист от САЩ'94 сподели очакванията си за финала за Купата и заяви, че се надява двубоят да бъде отворен до последните минути. В момента бившият централен нападател работи като скаут - наблюдава играчи за швейцарски тимове.
 
Г-н Александров, предстои финал за Купата на България между Славия и Левски. Какви са очакванията ви?
 
- Очаквам да се получи добър мач, още повече че ще има много зрители на стадиона. Това е добра предпоставка да се получи хубав двубой за наблюдаване.
 
- Левски влиза като фаворит в мача, но способни ли са белите да поднесат изненадата?
 
- Винаги отбори като Левски и ЦСКА влизат като фаворити в мачовете. Но, както се казва, Славия е тотаджийски отбор. Така че никога не се знае какво ще стане в техните двубои. Надявам се белите да се представят добре и да дадат това, което очакват макар и по-малкото фенове на стадиона.
 
- Сините играха трудно през сезона срещу белите...
 
- Да, финалът е в един мач и всичко може да се случи. Двата тима записаха равенство помежду си през сезона, но сега срещата е много по-различна. В подобен двубой нещата за единия отбор може да не стартират добре. Знаете, допускат се ранни голове, може да има червен картон или дузпа, да се случи всичко. Аз съм сигурен, че мачът ще е отворен и няма да има отбор, който още в началото да поведе с два гола, и до края да е скучно. Ще е интересно до последните минути. Точно това ще искат зрителите на стадиона, а и тези пред телевизионните екрани.
 
- Като бивш голмайстор как ви се виждат играчите на бели и сини в нападение?
 
- В Славия не е само Ивайло Димитров. Бих споменал името и на Галин Иванов. Поне от това, което до момента показват двамата, в отбора им могат да бъдат доволни. Целта на Славия бе да се класира в първата шестица, но не успя. Но сега има възможността да се класира за Европа и със спечелване на купата, а и през седмото място. Колкото до Левски - запознати сме с множеството трансфери на „Герена" през сезона. Сините много подмениха отбора. Те определено са фаворити в този мач. Но при тях, колкото и да е изненадващо, най-добрият реализатор в момента е защитник - Давид Яблонски. Това не говори добре за играчите в нападение. Въпреки това сините имат повече футболисти в атакуващ план от Славия. Не знам на кого ще заложи Делио Роси и по време на двубоя какви ротации може да направи. Габриел Обертан има класата. Но при него е друго, зависим е от футболистите, с които играе. Това също играе голяма роля. Буш се събуди напоследък, но моето мнение е, че не оправдава това, което изисква треньорското ръководство от него. Въпреки това вкара решаващите голове срещу ЦСКА в полуфиналите. Може би Купата е турнирът на Буш, защото в първенството не се представя много добре. Смятам, че именно на него ще заложи Роси за финала, след като той ги класира за него. Белите разполагат с Цветелин Чунчуков, Ивайло Димитров, Галин Иванов, а също и Милчо Ангелов - всеки един от тях може в подобен мач да избухне.
 
- Какво е мнението ви за работата на Златомир Загорчич и Делио Роси?
 
- Златомир Загорчич върши много добра работа, при това с неголям потенциал в отбора. Славия играе задружно, в някои срещи показва наистина много хубави неща. Всяка година белите продават един или двама футболисти. Тогава треньорът трябва да намери нови, с които да запълни празнината. Определено Загорчич се справя с това. Какво да кажа за Делио Роси? Треньор с доказани качества. Мисля, че нещата в Левски тръгват към добро. Тази година сините не са отборът, който наблюдавахме в предишните сезони. Определено се върви нагоре. Толкова години жадуват да вземат трофей и сега имат възможността да го направят.
 
- Споменахте за трансферите на Славия. Белите доказаха, че школата работи много добре в последните години, съгласен ли сте?
 
- Славия провежда много добра трансферна политика. Белите винаги са изкарвали добри футболисти от школата. Продадоха играчи в Италия (б.р. - Петко Христов във Фиорентина и Калоян Кръстев в Болоня), вратарят Стергиакис отива в Олимпиакос. Това означава, че всички в клуба си вършат работата.
 
- За кой отбор ще трепва сърцето ви в този финал?
 
- Аз съм раздвоен за този мач. В сърцето ми има място както за Левски, така и за Славия. Надявам се по-добрият отбор да победи и след мача да се говори за хубавите голове, които са реализирани. А не че съдията е бил главното действащо лице и е виновен за загубата на едните и победата на другите. Това е много често явление в България.

 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки