Сензациите в пресата: Бакалов се връща в Лудогорец

ЦСКА реди контрола с Динамо Киев

Сензациите в пресата: Бакалов се връща в Лудогорец

Най-интересното от българския печат днес, 9 май: 

 

„Тема спорт”: ЦСКА реди контрола с Динамо Киев

 

ЦСКА договаря поредна контрола с Динамо Киев. Спарингът с украинския гранд е планиран за лагера през лятото. Почти сигурно червените ще се готвят в Австрия, като имено там ще е двубоят с Динамо. Две поредни зими на лагера в Испания червените мерят сили с настоящия тим на Жуниор Мораес, а през лятото на 2016-а отново срещнаха украинския гранд. Мораес почти сигурно обаче напуска киевчани през лятото.

Освен в Австрия армейците ще имат и лагер в България, който най-вероятно ще е в Тетевен. Работи се усилено по избистрянето на програмата и съперниците за контролите. Повече яснота ще има след края на шампионата. Тогава се очаква да стане ясно името на новия старши треньор. Последните две лета червените отново избираха Австрия за лятната си подготовка. Преди две години те играха с Интер, воден от Роберто Майчини, а преди 11 месеца със Зенит, пак начело с Манчини, като спечелиха и двете проверки.

 

„Меридиан мач”: Бакалов се връща в Лудогорец

 

Димо Бакалов на практика вече отново е част от Лудогорец. След 4 лета 29-годишният сливналия, който през настоящия сезон носи екипа на пловдивския Локомотив, се завръща в Разград. Подробностите по трансфера са уточнени. Техничарят изкара в Разград три сезона между 2011-а и 2014-а, в които спечели три титли с „орлите", както и две Купи и една Суперкупа на България.

Бакалов ще подсили тима за атаката на Шампионската лига, която ще се нуждае от солиден резерв. Както е известно, за да разпределят силите си в международните изпитания и първенството, доминаторите у нас трябва да разполагат с дълга пейка. На Димо е позната обстановката на „Лудогорец Арена", а освен това той ще се завърне в Разград като свободен агент, защото договорът му на „Лаута" изтича.

 

„Тема спорт”: Славия и Берое в спор за халф

 

Славия и Берое проявяват интерес към бившия национал Александър Цветков. Вчера универсалният футболист разтрогна договора си с Черно море и вече е свободен агент. В последните мачове халфът, който нерядко бе ползван и като централен защитник, не бе взиман в групата за мачовете от треньора Илиан Илиев. Цветков бе на терена в 26 шампионатни двубоя този сезон, в които не успя да се разпише. 

Славия има нужда от играч като 27-годишния Александър, още повече че след края на сезона белите ще бъдат напуснати от Иван Минчев. Офанзивният халф на столичани има предварителен договор с Берое. Треньорът на тима от "Овча купел" Златомир Загорчич познава отлично качествата на Цветков, тъй като двамата работиха заедно в Литекс. Заги може да използва бившия си играч както в халфовата, така и в защитната линия - и двете имат нужда от подсилване.

От Берое също следят отдавна ситуацията с вече бившия футболист на Черно море. Не е тайна, че наставникът на заралии Александър Томаш харесва качествата на играча. Преди време Цветков бе искан и от Левски, но от „Герена" не се разбраха с варненци за трансфер на играча. Сега сините едва ли ще проявят интерес към него.

 

„Тема спорт”: Двама аржентинци дойдоха в Локо Пд

 

Две момчета от Аржентина са пристигнали в Локомотив Пловдив. Те ще са в школата на черно-белите и идват със съдействието на боса Христо Крушарски. Става дума за Браян Лучеро и Хули Гонсалез, които вчера направиха първа тренировка с набор 2004, воден от няколко седмици от Кирякос Георгиу.Браян е роден през 2004 г. и играе на позицията ляв външен халф, докато Хули, който е набор 2005, е нападател. Все още не е ясно за какъв период двамата ще останат в школата, но ако бъдат харесани, може и да се задържат за по-дълго време. Родителите на двете момчета работят за боса на черно-белите Христо Крушарски в една от неговите фабрики в аржентинския град Мендоса.

Преди началото на следващия сезон към мъжкия отбор на Локомотив Пд ще се присъедини 22-годишният аржентински централен бранител Лукас Масоеро, който, отново по линия на връзките на Крушарски в южноамериканската страна, вече подписа предварителен договор. Той също идва от град Мендоса, където в последните години се подвизава в местния втородивизионен Депортиво Маипу Мендоса.

 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки