Сензациите в пресата: В Лудогорец си извоюваха само сутрешни тренировки

Агентите на Паулиньо доведоха руски скаути, ЦСКА представя новия треньор след мача с Берое

Сензациите в пресата: В Лудогорец си извоюваха само сутрешни тренировки

Най-интересните теми от българския печат днес, 10 май:

 

„24 часа”: В Лудогорец си извоюваха само сутрешни тренировки

 

По настояване на чужденците в Лудогорец тренировките на отбора до дербито срещу Левски в събота ще бъдат само сутрин. Те успели да измолят наставника Димитър Димитров-Херо с мотива, че преди обяд са по-свежи, а до вечерта вече били капнали от чакане. Първоначално плановете на Херо включваха занимания от 19 часа в оставащите дни до края на първенството. От последните две тренировки отсъстваше централният нападател Якуб Швиерчок. Полският национал е отпрашил спешно за родината си, за да държи изпити. Швиерчок трябваше да се прибере в сряда вечерта и тази сутрин да тренира със съотборниците си.

На облекчен режим се подготвя Джоди Лукоки, който заради болежки в бедрото пропусна мача срещу ЦСКА. Прогнозите са холандският бързак да се включи в тренировките наравно с останалите в четвъртък и петък и да бъде на разположение за двубоя с Левски.

Вандерсон все още не е напълно излекуван от вирусно заболяване, но вече тренира пълноценно. Отшумяла е контузията и на вратаря Ренан дос Сантос, който се похвали с български паспорт пред медиите в родината си. Халфът Абел Анисе, който претърпя операция на предни кръстни връзки на коляното в началото на месеца, ще остане още 30 дни в клиниката в Барселона. Там ще започне и първите рехабилитационни процедури. Идеята е националът на Мадагаскар да се възстанови по-бързо.

 

„Тема спорт”: Агентите на Паулиньо доведоха руски агенти

 

Представители на агенция "Феърплей", която се грижи за интересите на крилото на Левски Паулиньо, присъстваха в ложите на националния стадион "Васил Левски" на снощния финал за Купата на България срещу Славия. Преди мача в сайта на фирмата се появи съобщение в подкрепа на играча. Те го нарекоха част от "синята лавина". Компанията е базирана в Цюрих, Швейцария.

Заедно с мениджърите на Паулиньо имаше и хора, които работят с руски клубове. Явно е, че клиентът е предизвикал интереса им. Бразилското крило пристигна на „Герена" през зимата, като преди това носеше екипа на украинския Заря Луганск. 24-годишният футболист се аклиматизира доста бързо и веднага се наложи в стартовия състав на Левски. Той вече изигра 12 шампионатни мача, в които отбеляза 5 гола. Два от тях бяха реализирани в последния кръг. В него сините победиха Ботев Пловдив с 3:2 на "Герена", след като изоставаха с 0:2 на почивката.

 

„Тема спорт”: Представят новия треньор на ЦСКА след мача с Берое

 

ЦСКА ще представи новия си треньор след последния мач през този сезон - с Берое на 20 май. Очаква се в рамките на не повече от 2-3 дни след двубоя да стане ясно кой ще води червените от лятото. Почти сигурно е, че следващият специалист, който ще поеме отбора, ще е чужденец със солидна визитка. Ръководството има своите варианти, а преговорите са в напреднала фаза, но се изчаква краят на сезона. Христо Янев бе назначен за временен треньор, като вече направи повторен дебют - 0:0 с Лудогорец навръх 5 май, а му остават още три срещи - с Верея (12 май), Левски (15 май) и Берое (20 май).

Следващият наставник ще има на разположение близо 2 месеца, за да се запознае с отбора и да го подготви не само за атака на титлата, но и за подобаващо завръщане на международната сцена. Първият официален мач на армейците ще е в Лига Европа на 12 юли.

Вчера в медийното пространство за ЦСКА бе спрегнат португалецът Марко Силва - треньор, който нашумя в последните няколко сезона. Шансовете Силва да застане на кормилото на ЦСКА обаче изглеждат илюзорни.

 

 

„Тема спорт”: Двама африканци на проби в Локо Пловдив

 

В Локомотив Пловдив започнаха работа по селекцията за новия сезон още преди да е свършил настоящият. Очевидно и в този трансферен прозорец черно-белите ще се насочат към чужбина за привличане на нови попълнения. Двама африкански футболисти пристигнаха на проби и направиха първи тренировки. Те са на позициите ляв и десен бек. Двамата ще останат поне седмица, докато треньорът Бруно Акрапович прецени дали ще му вършат работа. Засега имената им не се разкриват.

 

Локомотив Пловдив и фен-клуб Локомотив Пловдив ще обявят пред медиите за готвена обща инициатива между двете страни. Това ще се случи днес в залата за пресконференции на "Лаута". Стартът на брифинга ще е в 13:00 ч., като на него ще бъдат разкрити повече детайли и подробности около взаимния проект.

 

 

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки