Ивелин Попов пред Novsport: Ирландците не са нищо особено, ще ги бием в София

Капитанът на Литекс и един от основните „виновници” за двата успешни мача на националния отбор срещу Ейре и Кипър – Ивелин Попов стана обект на медийно внимание след добрата си игра в срещите на представителната ни гарнитура, но и не само заради това. Името на футболиста бе замесено в поредната пикантна история, свързана с наш футболист – а именно сбиване. Novsport потърси Попето, както го наричат приятелите, да коментира случващото се в квалификациите, в клубния му тим, в личния живот…

Ивелин Попов пред Novsport: Ирландците не са нищо особено, ще ги бием в София

Капитанът на Литекс и един от основните „виновници” за двата успешни мача на националния отбор срещу Ейре и Кипър – Ивелин Попов стана обект на медийно внимание след добрата си игра в срещите на представителната ни гарнитура, но и не само заради това. Името на футболиста бе замесено в поредната пикантна история, свързана с наш футболист – а именно сбиване.


Novsport потърси Попето, както го наричат приятелите, да коментира случващото се в квалификациите, в клубния му тим, в личния живот…

Според теб какви са шансовете на националния отбор да се класира за ЮАР?
За мен шансове ще има винаги – до последния мач. Дали са големи, дали са по-малки, сега не искам да коментирам. Треньорът и ръководството ни говорят много правилно, гледат да играем мач за мач и да не си правим никакви сметки. Като свърши последния мач, ще си направим сметките и ще видим, какво сме направили.

Усети ли се някаква огромна разлика след смяната на треньора?
Разбира се, че се усети, мисля, че и резултатите от последните два мача го показват. Изчетох доста, че Кипър не са били чак толкова силен отбор, но мисля, че те тотално надиграха Италия у дома и според мен, мачът ни в Кипър няма да е никак лек. Ирландия е водач в групата. Мисля, че можехме да ги победим, просто трябваше да си повярваме още малко. Като цяло, резултатите говорят достатъчно, дали са се променили нещата.

През този сезон наблюдаваме едно изравняване на силите в българското първенство, от което и борбата става изключително интересна. Смяташ ли, че ще ви стигнат силите да запазите третото място в класирането?
Аз мисля, че имаме сили и за нещо повече от третото място. Не искам да конкретизирам, какво точно. И тук нещата са както в националния отбор – играем мач за мач. Правенето на големи сметки не води до нищо добро. Видяхте, какво стана – на подготовката изприказвахме толкова думи, изхвърляхме се, а първите два мача не можахме да вземем победа. Затова най-важното е да играем мач за мач и от всеки един мач да излизаме победители.

Засега си в Литекс, но в по-късен етап от време мислиш ли за трансфер в някой европейски отбор?
Всеки един футболист, независимо на колко е години иска да излезе в чужбина. Но това вече е божа работа. Аз си играя в моя отбор, ако получавам повиквателна за националния отбор, се старая да показвам каквото мога и ако ръководството прецени, че има сериозна оферта от някой отбор – нека ме вземат.

Преди време се говореше за интерес към теб от страна на Аякс и Съндърланд. Реални ли бяха офертите и ако да, защо не се получиха нещата?
Знам точно толкова, колкото и вас. Хората от високите етажи на клуба са по-запознати. До мен нищо не стига, от мен се иска само да играя и да се развивам нагоре. Не мога да ви кажа на 100 % дали е имало оферти или не.

Кое от първенствата в Европа ти допада най-много и къде би желал да играеш?
Харесвам испанското, английското и холандското първенство, а къде бих искал да играя – пак ви казвам – това е божа работа. Излезеш ли веднъж в чужбина, влезеш ли в месомелачката, излизане няма. Един път като излезеш в чужбина, видят ли, че си кадърен, после можеш да играеш навсякъде.

Не си ли прекалено млад да носиш капитанската лента в Литекс?
Мисля, че не съм прекалено млад. Няма значение, дали си млад или стар, важно е момчетата, ръководството и треньора да вярват в теб. Те са повярвали в мен и мисля, че аз не ги подвеждам и изобщо не съм млад. На запад футболистите на моите години са водещи фигури в първенствата.

Как виждаш отбора след привличането на толкова опитни играчи?
Опитните състезатели са големи имена в България, направили са имена в чужбина. Добри футболисти са и цяла България ги е признала. Надявам се да ни помагат повече при трупането на точки.

Кой от по-малките отбори в българското първенство ти е най-симпатичен?
Ботев определено ми е много симпатичен, Спартак Варна последно време играят много хубав футбол, в Беласица имам приятели и също ми е симпатичен отбор. Забелязва се един прогрес в тези отбори. Ще ви дам един пример – в мача Миньор – Беласица всички очакваха победа на Миньор, Беласица отиде и направи 0:3. Хубавото е, че българското първенство става непредвидимо.

Можеш ли да дадеш някакви прогнози за шампионската лига, според теб кой ще спечели?
Аз мисля, че или Барса или Манчестър Юнайтед ще спечелят Шампионската лига.

Кой ти е любимия отбор в Европа?
Интер ми е любимият европейски отбор, но понеже са с екипировка „Найк”, а аз нося само”Адидас”, нося анцузи на Милан.

Как ти се видя Ирландия като противник на терена и според теб можем ли да ги бием тук?
Като противник не показаха нищо от това, за което се говореше. Те от малки са наблъскани със самочувствие и са пуснати да играят в големите отбори, а ние имаме седем човека от българското първенство. Това малко или много им помага, защото те си вярват от малки, а всъщност не са нищо особено – щяха да разшият топката. Според мен ще ги победим тук.

Медийният шум, който съпътства трансферите на всеки футболист, оказва ли някакво влияние?
Много зависи от човека. Има футболисти, които, само да се напише два реда за тях – и не стъпват вече по земята. За мен доста неща се изписаха през годините, и макар че съм бил на една крехка възраст, не ми е оказало някакво влияние, защото знам, какъв е животът, знам че колелото се върти и не трябва да забравяш, откъде си тръгнал. А не като се напише една страница за теб – да ходиш като световен шампион.

Как ще коментираш това, което се появи в медиите за последните ти изяви в „Гранд Де Лукс?
Нищо особено не се случи, както видяхте, няма ми нищо. Жив и здрав съм си. Не съм се бил, аз не се бия по такива места. Просто имаше някакво недоразумение и охраната ни помоли да спрем. Ние спряхме и се прибрахме да си почиваме, не е имало сбиване. Не е имало нищо от това, което излезе по медиите. Охраната ни подкани да спрем да се караме, защото всички ни познават. Ние ги послушахме и си тръгнахме без да правим никакви скандали.

По принцип често ли излизаш вечер, обичаш ли купоните?
Честно казано, рядко се прибирам в София и не обичам да излизам много. А подобни ситуации много ме дразнят. Ходят разни хора, снимат и гледат да направят някаква пикантна история. Затова предпочитам да си стоя в домашна обстановка.

 

 

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки