Жоао Пауло вдъхнови Ботев (Пд) за обрат в Битката за Тракия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двама изгонени, Берое се отдалечава от Европа

Жоао Пауло вдъхнови Ботев (Пд) за обрат в Битката за Тракия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ботев Пловдив обърна Берое от 0:1 до 2:1 в Коматево и отдалечи старозагорци от третото място, което дава право на участие в плейоф за Лига Европа. Тимът на Александър Томаш е на 2 точки зад Левски, който обаче има мач по-малко. 
 
 
До края на сезона остават два кръга. В тях обаче "зелените" няма да могат да ползват централния си защитник Камен Хаджиев, който си изкара 9-и жълт картон. Същото направи и Карлос Охене, но той в последствие беше изгонен и почти сигурно ще бъде наказан само за 1 среща. Домакините също завършиха мача с 10 души.
 
 
В герой за Ботев се превърна Жоао Пауло, който вкара и двата гола в Битката за Тракия.
 
Мачът започна равностойно. и без опасности към двете врати в първите десет минути. В 13-ата Жоао Пауло получи подаване от Серкан и се озова очи в очи с Аргилашки. Ударът на бразилеца обаче не беше прецизен и отразен от вратаря на гостите.
 
В 17-ата минута Филип Филипов стреля от въздуха след центриране на Ндонгала. Топката обаче се отби в страничната греда. Берое отговори с шут на Охене от дистанция, който обаче Кайзер спаси. 
 
 
Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар в 33-ата минута. Ударът му беше опасен, но мина встрани от вратата. Малко след това капитанът на Ботев пробва да изненада Аргилашки с нов снаряд извън наказателното поле, но вратарят на Берое се справи отлично.
 
Противно на логиката Берое поведе в 43-ата минута. Борислав Цонев изведе Мартин Камбуров зад защитата на "жълто-черните" и легендата на Локомотив (Пд) копна топката над вратаря Кайзер - 0:1.
 
Само шест минути след подновяването на играта домакините изравниха резултата. Жоао Пауло получи пас вляво от Густаво Алфонсо и с хубав изстрел в далечния ъгъл вкара за 1:1.
 
 
В 63-ата минута реферът Николай Йорданов показа втори жълт картон на Карлос Охене. Скоро след това и Ботев остана с 10 души. В 68-ата минута нападателят на пловдивчани Густаво Алфонсо изрита в лицето Матеус Леонии и получи директен червен картон. Защитникът пък беше изнесен на носилка с окървавено лице. 
 
В 86-ата минута Мартин Райнов направи фрапантен пропуск. от точката за изпълнение на дузпа той стреля високо над вратата. Само две минути по-късно Ботев нанесе решаващия си удар. Тодор Неделев пусна майсторски пас вляво към Жоао Пауло, който  отново вкара - 2:1.
 
 
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки