Левски срещу Лудогорец – нокаут или изправяне

Сините с осакатен състав в дома на шампиона и нулево самочувствие след загубата във финала

Левски срещу Лудогорец – нокаут или изправяне

Днес Лудогорец приема Левски от 18:00 часа в Разград.

Настроението в двата лагера е коренно различно.

Домакините са в приповдигнато, тъй като след 90-те минути срещу сините ще получат за седми пореден път титлата и ще вземат златните си медали.

Столичани пък ще имат злочестата участ само в рамките на няколко дни за втори път да наблюдават тържествата отстрани.

В сряда те се провалиха с гръм и трясък във финала за Купата на България срещу Славия - загубиха след изпълнение на дузпи. В момента те са в тежък нокдаун. Вариантите пред тях са два - или да вдигнат гарда, или да бъдат нокаутирани. В сряда всички видяха, че Левски може да пада.

Сега сините трябва да демонстрират дали могат да стават - това е много по-важното, но и трудно. Двубоят е изключително важен за тях.

Те трябва да финишират трети, за да добият право на бараж за Лига Европа.

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров няма абсолютно никакви проблеми по окомплектоването на състава - липсват само трайно контузените Владислав Стоянов и Анисе. В тима няма и наказани играчи.

Така Херо ще може да пусне оптимална единайсеторка срещу бившия си тим. Много важно е в какво настроение ще са футболистите. Те вече може "да са се пуснали от хорото", след като си осигуриха златните медали още преди 2 кръга. Ако обаче имат желание за игра, то съперника го чакат трудни минути.

Освен че треньорът на Левски Делио Роси трябва да опита да вдигне морала на възпитаниците си, ще е необходимо италианецът да се справя и с отсъствието на важни единици в състава. Заради наказание срещата пропускат централният защитник Холмар Ейолфсон, както и халфовете Жорди Гомес и Кали Тиам (първите двама са санкционирани и за следващия мач с ЦСКА).

Вчера се контузи и Милош Цветкович. Така сините ще са на "Лудогорец Арена" без четирима твърди титуляри. Отделно от това още няколко човека се оплакват от травми, сред които е Нашименто. Поради тази причина столичани тръгнаха с група от 20 души за Разград.

Очаква се в отбрана редом до Яблонски да бъде Аймен Белаид. В халфовата линия въпросителните са много, като има опция да стартират Панайотов и Рошу. Очаква се по крилата да започнат Обертан и Паулинъо, а на върха на атаката да е Буш. Последният бе неубедителен във финала за купата срещу Славия и може да остане на пейката за сметка на Костов или Ривалдиньо.

Освен че е необходимо да търсят добър резултат срещу Лудогорец, част от сините ще трябва да се пазят и от картони, защото при получаването на предупреждение ще пропуснат мача с ЦСКА във вторник. В тази графа са Роман Прохазка, Давид Яблонски, Васил Панайотов и Станислав Костов.

В края на сезона Лудогорец ще опита да направи шоу за привържениците си - след мача повечето титуляри ще бъдат пуснати в почивка. Левски пък сам се докара до ситуация този двубой да е от важно значение за него. Предстои да видим отговора му след шока от сряда.Дербито стартира в 18:00 часа и е пряк в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки