Аталанта измъкна точката от Милан, но "росонерите" все пак са в Европа (ВИДЕО)

Гол на Масиело в 92-та минута отне директно класиране в групите на "росонерите"

Аталанта измъкна точката от Милан, но "росонерите" все пак са в Европа (ВИДЕО)

Аталанта и Милан заъвършиха наравно 1:1 в мача помежду им от 37-ия кръг на италианската Серия А и оставиха развръзката за шестото и седмо място в класирането за последния кръг след седмица.

Срещата на "Атлети Адзури Д'Италия" започна по-добре за гостите, като още в 7-та минута Сусо отправи удар по посока на вратата, но Бериша улови. Малко след 20-та минута обаче Аталанта отправи три поредни опасни удара по посока на Донарума, които бяха блокирани от защитници в червено-черно. 

В 34-та пък Папу Гомез се опита да стреля опасно от дистанция, но изстрелът му мина покрай целта. На почивката Гатузо смени доскоро контузения Билия с Рикардо Монтоливо, като това даде резултат и атаките на Милан придобиха повече острота. 

Така в 60-та минута Кеси пусна елегантен пас с пета към Монтоливо, той намери Калинич в наказателното поле, но хърватинът бе изпреварен. Топката обаче отново се озова в Кеси, който с мощен шут извън наказателното поле заби топката в долния десен ъгъл на Бериша. 

В 64-та минута пък Рафаел Толой фаулира грубо Бонавентура в център на терена и получи жълт картон, при което реагира с съркастично ръкопляскане към съдията Гуида и веднага последва директен червен картон за защитника. 

Макар и с човек по-малко, Аталанта успяваше да създава опасни положения пред Донарума, а в 75-та Монтоливо изравни футболистите на терена, след като влезе с бутоните напред в краката на Гомез и бе директно изгонен. 

Домакините се хвърлиха още по-смело в атака след червения картон на Монтоливо ив крайна сметка успяха да изравнят в 92-та минута, след като Андреа Масиело беше изпуснат от Иняцио Абате на далечната греда при центриране отдясно и Донарума не успя да се справи с удара с глава. 

Така Милан на практика се класира за Лига Европа още днес, тъй като си гарантира минимум седмо място, но при това условие "росонерите" ще трябва да започнат участието си от третия предварителен кръг. Все още те са шести с точка преднина пред Аталанта, а Фиорентина също ще се бори за седмото място.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки