Иван Петков: Националният отбор трябва да се приема като кауза

На световното реално ще се борим за място в топ 8, допълни спецът

Иван Петков: Националният отбор трябва да се приема като кауза
Треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков приема ново предизвикателство, като поема представителния ни тим при дамите. 
 
"За мен това е ново предизвикателство и голяма чест да бъда национален селекционер. Приемам го и като отговорност към българския волейбол и ще направя всичко възможно момичетата да го приемат по същия начин", заяви наставникът пред БНТ. 
 
Една от най-добрите ни волейболистки Елица Василева претърпя операция и все още не е ясно дали ще може да вземе участие през това лято в мачовете на националния тим.
 
"Тя е силен характер. Справя се с трудностите. Елица се надява да вземе участие на Световното първенство. И на двама ни не ни е минавало през главата, че тя няма да участва на това първенство", каза специалистът.
 
Няма как да не направи впечатление отсъствието на имена като Емилия Николова и Страши Филипова.
 
"При Николова са малко по-деликатни нещата. Тя има по-различни приоритети. Самата "Голтън лига" е турнир, на който трябва да дадем шанс на по-различен кръг от състезателки. Те трябва да почувстват отговорността на подобни мачове. Това че някои състезателки не са попаднали в състава не значи, че повече няма да бъдат част от националния отбор", обясни Петков.
 
А какви са целите пред тима за "Голдън лигата"?
 
"Този турнир ти дава възможност да влезнеш в най-комерсиалното състезание - Купата на нациите. За да влезем там, ни трябва финал. Не са без значение и точките, които вдигат рейтинга и местата, които България заема в световната ранглиста. Сегашното място не е никак добро", заяви селекционерът.
 
Относно световното първенство и групата ни, Петков обясни:
 
" С оглед на другите групи нашата е много сериозна. Надявам се нещата да се развият по най-добрия начин за нас. Да се подготвим добре и да направим задълбочени анализи след "Голдън лигата". Да си поставяш високи цели означава, че планираш добре нещата. Тези цели трябва да се следват една по една и да бъдат реалистични. Според мен на този етап трябва да се борим да влезем в осмицата. От там насетне само Господ знае дали ще се случат нещата, надявам се да имаме шанс."
 
"Отбора има наистина страхотни състезателки. Всички сме се надявали, че ще дойде моментът, в който ще имаме добро класиране. Надявам се, този момент да е сега. Нещо трябва да се промени не само като начин на работа, но и възприемането на националния отбор като кауза е важно. Трябва всички от първия до последния човек в отбора да даваме всичко от себе си и да действаме с патриотизъм", завърши Иван Петков.

 

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки