Ваня Колева: Здравето на българските деца е кауза, с която всички трябва да сме ангажирани

Спортът възпитава силен характер, необходим на човек да се реализира успешно, допълни зам. минитърът

Ваня Колева: Здравето на българските деца е кауза, с която всички трябва да сме ангажирани
Здравето на българските деца и българската нация е кауза, с която всички ние трябва да сме ангажирани. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева при участието си в представянето на инициативите за балансирано хранене и активен начин на живот на „Нестле“ в България през 2018 г.
 
Министерството на младежта и спорта е партньор на кампаниите, чийто обхват ще бъде разширен през настоящата година.
 
„На всички тук е ясно колко е полезно човек да спортува, да се движи и да живее активно. Това изгражда не само здрав организъм, но възпитава изключително силен характер – нещо необходимо човек да се реализира успешно и да се чувства пълноценен член на нашето общество“, каза зам.-министър Ваня Колева.
 
Тя благодари на „Нестле България“ за инициативите, които популяризират здравословния начин на живот и балансираното хранене.
 
„Това е пример за социална ангажираност и за това как бизнесът и държавните институции заедно работят успешно за национални каузи, каквато е здравето на българската нация“, добави Ваня Колева.
 
Заместник-министърът изрази благодарност и към всички всички спортисти, които подкрепят кампаниите и с личния си пример мотивират децата да се занимават системно със спорт и физическа активност. Сред тези спортисти са олимпийската шампионка по лека атлетика Тереза Маринова и бившият волейболист Евгени Иванов, които присъстваха на събитието. Гости бяха също посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, изпълнителният директор на ЕКОПАК България Тодор Бургуджиев, телевизионният водещ Ники Кънчев и др.
 
Програмите „Нестле за Живей активно“ и „Нестле за по-здрави деца“ досега са обединили над 350 000 души около идеята да спортуват, да се движат и да се хранят балансирано и на над 30 000 ученици са показани ползите от активния начин на живот. 
 
 
От компанията благодариха на Министерството на младежта и спорта за успешното партньорство в инициативите за балансирано хранене и здравословен начин на живот.
 
Чрез най-голямата инициатива „Нестле за Живей Активно!“ от 2006 г. насам посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. инициативата ще си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и чрез над 120 съвместни прояви ще мотивира все повече българи да се движат и хранят балансирано.
 
Програмата за по-здрави деца през 2018 г. отново ще се фокусира върху посланието, че доброто хранене в началния етап на живота води до едно по-здраво бъдеще. Програмата ще разшири обхвата си, като запази сегмента на училищата и добави и този на детските градини, обхващайки деца от 3 до 12 години. Целта е чрез програмата „Нестле за по-здрави деца“ до 2030 г. да се помогне на 500 000 българчета да водят по-здравословен начин на живот чрез модули, базирани на солидна научна рамка.

 

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки