Сензациите в пресата: ЦСКА кани Георги Миланов

Локо Пд на лагер в Говедарци през лятото

Сензациите в пресата: ЦСКА кани Георги Миланов
Най-интересните теми в българския печат днес, 16 май:
 
„България днес”: ЦСКА кани Георги Миланов
 
ЦСКА готви сензационен трансфер с привличането на национала Георги Миланов. „Червените" вече са провели предварителни разговори с халфа. Вероятността Миланов да заиграе на „Армията" не е никак малка, въпреки че той е желан и от няколко руски клуба. След края на сезона Миланов напуска ЦСКА (Москва) и става свободен агент. Така българският ЦСКА няма да плаща трансферна сума на едноименния руски тим. Преди няколко дни треньорът на московските „армейци" потвърди, че изтичащият договор на българина няма да бъде подновен. Миланов изкара 5 години в руската столица, в които изигра общо 138 мача и вкара 6 гола. Футболист №1 на България за 2012 г. бе продаден на ЦСКА (Москва) от Литекс за около 3 млн. евро през 2013 г. Миланов е продукт на школата на „оранжевите" и е изключително благодарен на Гриша Ганчев за развитието си и получения шанс да заиграе в голямо първенство с доста висока заплата. Наскоро националът за пореден път изрази респекта си към Ганчев и призна, че в България би играл единствено за неговия отбор, който сега е ЦСКА.
 
Миланов ще изчака още няколко седмици, за да прецени коя оферта ще е най-добра за него. Халфът се чувства отлично в Москва, но проблемът е, че не влиза в плановете нито на руския ЦСКА, нито на останалите грандове от руската столица. Към него има оферти от по-непретенциозни отбори от местния шампионат, разкрива мениджърът му. Очаква се най-късно до един месец Миланов да вземе решеш за бъдещето си, като вратите на „Българска армия" с широко отворени за един с любимците на Гриша Ганчев.
 
За да заиграе в българското първенство, халфът ще трябва да направи немалък компромис със заплатата си. Според данни от 2015 г. той е получавал по 460 000 евро на сезон в Русия, което прави по около 38 000 евро на месец. След това заплатата на Миланов и останалите му колеги в отбора бе намалена заради финансовата криза в страната, но българинът все пак получаваше сума в порядъка на 30 000 евро.
От ЦСКА няма как да плащат подобна заплата на Миланов, като „червените" могат да му предложат максимум 15-20 хиляди евро на месец. Голям коз за „червените" е фактът, че УЕФА допусна отбора до участие в Лига Европа и Миланов отново може да се изявява на европейските терени.
 
„Тема спорт”: Моряците се разделят с Витиня
 
В Черно море ще направят опит да се разделят с португалския защитник Витиня след края на сезона. Бившият футболист на Лудогорец има договор за още една година с моряците, но на "Тича" се надяват да склони контрактът му да бъде разтрогнат по взаимно съгласие. Витиня е преследван от постоянни контузии още докато беше част от разградчани, но въпреки това през миналото лято Георги Иванов го взе във Варна. Португалецът известно време лекуваше травма, като впоследствие влезе на терена в мач срещу Славия през август и получи нова тежка контузия, от която все още се възстановява. На този етап няма никаква яснота кога евентуално 32-годишният ляв бек ще може отново да играе футбол, а освен това Илиан Илиев разполага на поста му с Юго Кононго и Мартин Костадинов. В същото време от треньорския щаб на Черно море умуват за съдбата и на другия португалец в тима - Фабиньо. 22-годишният халф дойде преди месец с кратък договор до края на сезона. До този момент юношата на Спортинг записа общо 4 мача в Първа лига, в които остави противоречиви впечатления. Именно затова на "Тича" все още не са сигурни дали да му предложат нов договор, или да го отпратят.

 

„Тема спорт”: Локо Пд на лагер в Говедарци през лятото

 

Локомотив Пловдив ще се готви през лятото изцяло на базата си в Говедарци. Тя бе сефтосана преди година. Там босът на черно-белите Христо Крушарски изгради два терена, които са в отлично състояние. В Говедарци Локо ще приема и съперниците си за контролите. До дни ще стане ясно дали първата тренировка ще е на 8 или на 11 юни. Старши треньорът Бруно Акрапович вече работи усилено по селекцията. Той обяви, че тя не зависи от това дали Локо ще се класира за Лига Европа или не. Новите ще са главно чуждестранни играчи, свободни агенти. Очаква се повечето да минат пробен период. Стана ясно вече, че Димо Бакалов напуска в посока Лудогорец. Муса Мухамед пък ще се върне в Истанбул Б, откъдето дойде през зимата под наем. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки