България получи три поредни световни купи и шампионат за младежи

Нашата федерация по ски с поредно признание за работата си от Световната централа

България получи три поредни световни купи и шампионат за младежи

Българската федерация по ски получи поредно признание за работата си от Световната федерация по ски.

Товата стана на 51-ия конгреса на ФИС, където БФСки получи правото да организира 3 поредни световни купи в алпийските ски и за първи път в историята си световен шампионат за младежи до 20 г.

Домакин на тези престижни стартове ще е ски курорт №1 Банско, който до момента е организирал 5 старта за СК в алпийските ски и 2 за СК в сноуборда.

Заслугата е изключително много на големия приятел на българските ски Марк Жирардели, който помага на страната ни повече от 15 г.

Той положи изключителните усилия, за да може страната ни да е отново сред домакините на най-престижните състезания в ските. През 2019-а година Банско ще приеме 3 старта за СК при мъжете (22-24 февруари).

Година по-късно пак под Тодорка ще дойде елита при жените. Стартовете ще са на 25-26 януари, което автоматично вкарва Банско в клуба на най-големите ски курорти.

Това е така защото през първия месец на годината привилегията да са домакини на СК имат само курорти като Аделбоден, Венген, Кицбюел, Гармиш-Партенкирхен, Кортина д' Ампецо и Шладминг.

Най-сериозното изпитание за България ще е през 2021-а година, когато Банско ще приеме световната купа за мъже (27-28 февруари), а веднага след това от 1 до 10 март ще домакинства и на Световното първенство в алпийските ски до 20 г.

Шампионатът на талантите в ските по традиция се излъчва от пан-европейския тв канал Евроспорт.   

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки